A világ legdrágább szállodái - ráfizetsz, ha sokat vársz a foglalással

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 11:00

Ismét a moszkvai szállodák lettek a világ legdrágább hoteljei, derül ki a Hogg Robinson Group (HRG) felméréséből, mely az első éves foglalásokból számított átlagárak alapján rangsorolta a világ nagyvárosait, aszerint, hogy hol mennyit kell adnunk egy éjszakányi szállásért.

2007 már a második év, amikor az orosz főváros zár a drágasági lista élén. Itt az átlagos szobaár az idei év első hat hónapjában elérte a 236 fontot (88 600 forintot), így a vendégeknek pontosan 16 fonttal (6 ezer forinttal) kell többet adniuk Moszkvában egy szállodai szobáért, mint kellett az előző év azonos időszakában.

Moszkva mögött továbbra is New York a második, ám az árak meg sem közelítik az Oroszországban jellemző mértéket: az elmúlt esztendőben 7 fontot (2600 forintot) emelkedtek, 174-ről (65 ezerről) 180 fontra (67 600 forintra). Meglepetésként hathat, hogy a rendkívüli magasságokat elérő ingatlanárairól híres brit főváros "csak" a kilencedik helyet foglalja el a listán. Londonban közel 30 százalékkal olcsóbbnak szállhatunk meg, mint az orosz fővárosban.


A felmérést készítő HRG igazgatója szerint a legtöbb esetben a foglalás időpontja dönt arról, hogy mennyit kell fizetnünk, de kiemelte, hogy a last-minute utak korántsem jelentenek olyan előnyös megoldást, mint az, ha előre tervezve, idejében jelezzük a hotelek felé szándékainkat.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19