A világ legdrágább szállodái - ráfizetsz, ha sokat vársz a foglalással

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 11:00

Ismét a moszkvai szállodák lettek a világ legdrágább hoteljei, derül ki a Hogg Robinson Group (HRG) felméréséből, mely az első éves foglalásokból számított átlagárak alapján rangsorolta a világ nagyvárosait, aszerint, hogy hol mennyit kell adnunk egy éjszakányi szállásért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2007 már a második év, amikor az orosz főváros zár a drágasági lista élén. Itt az átlagos szobaár az idei év első hat hónapjában elérte a 236 fontot (88 600 forintot), így a vendégeknek pontosan 16 fonttal (6 ezer forinttal) kell többet adniuk Moszkvában egy szállodai szobáért, mint kellett az előző év azonos időszakában.

Moszkva mögött továbbra is New York a második, ám az árak meg sem közelítik az Oroszországban jellemző mértéket: az elmúlt esztendőben 7 fontot (2600 forintot) emelkedtek, 174-ről (65 ezerről) 180 fontra (67 600 forintra). Meglepetésként hathat, hogy a rendkívüli magasságokat elérő ingatlanárairól híres brit főváros "csak" a kilencedik helyet foglalja el a listán. Londonban közel 30 százalékkal olcsóbbnak szállhatunk meg, mint az orosz fővárosban.


A felmérést készítő HRG igazgatója szerint a legtöbb esetben a foglalás időpontja dönt arról, hogy mennyit kell fizetnünk, de kiemelte, hogy a last-minute utak korántsem jelentenek olyan előnyös megoldást, mint az, ha előre tervezve, idejében jelezzük a hotelek felé szándékainkat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06