Magyar ingatlan a világranglistán!

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 06:20

Megdöbbentő hírre akadhatott az, aki ma a New York Times hasábjait a böngészte: az amerikai lap másfél millió dolláros ingatlanokról szóló összeállításába ugyanis bekerült egy szigetközi kastély. A Duna-parton található, szerkezet-kész épületért jelenlegi tulajdonosai 285 millió forintot szeretnének kapni.

A 1,5 millió dolláros kínálati árat elérő ingatlanok listájára a Budapesttől 1,5 órás autóútra található kastélyon kívül, az Egyesült Államokbeli luxuslakásokon és villákon kívül, még egy ausztrál penthouse lakás fért föl, amely Sydney üzleti negyedétől 15 percre található. Az ingatlan minden szobájához külön terasz jár, a belső öbölre néző panorámás terasz mellett a természeti környezet közelségének érzését növeli még, hogy a társasház előtt található telekre tilos építeni.


A listára felkerült magyar villa, ahogy az a képen is jól látszik, szerkezet-kész állapotban van. A telek Dunára néző és saját stéggel rendelkezik. Az Otthon Centrum kínálatában lévő 10 szobás, négy fürdőszobás ingatlan kiváló turisztikai célokra, a villához egy 3 szobás 2 fürdővel rendelkező kisebb ház is tartozik.


Érdekes összehasonlítási alapot adhat, hogy másfél millió dollárért New Yorkban egy egyszobás luxusgarzont kaphatunk, mely csodálatos panorámával rendelkezi a City Hallra. A több száz dollárra rúgó "közös költség" ez esetben persze extrák sorát fedezi, így a beltéri uszoda, a konditerem és a tetőterasz korlátlan használatát.


Az amerikai ingatlanok között leggyakrabban múlt században épület villákkal találkozunk: a négyszobás ingatlanok bár valóban impozánsak és jó elhelyezkedésűek, főként családi otthonként szolgálhatnak, persze leginkább a felső középosztály és az igazán tehetős vásárlók számára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A 275 millió forint közeli kínálati árral rendelkező ingatlanok közé a villák sora mellett bekerült egy Groton melletti, a múlt század elején épült farm is. A sokat mondó vételár fejében a vevő egy könnyen biogazdasággá alakítható terület tulajdonosa lesz, mivel az elmúlt öt esztendőben egyáltalán nem használtak a területen gyomirtót és műtrágyát.


Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17