16 °C Budapest

Magyar ingatlan a világranglistán!

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 06:20

Megdöbbentő hírre akadhatott az, aki ma a New York Times hasábjait a böngészte: az amerikai lap másfél millió dolláros ingatlanokról szóló összeállításába ugyanis bekerült egy szigetközi kastély. A Duna-parton található, szerkezet-kész épületért jelenlegi tulajdonosai 285 millió forintot szeretnének kapni.

A 1,5 millió dolláros kínálati árat elérő ingatlanok listájára a Budapesttől 1,5 órás autóútra található kastélyon kívül, az Egyesült Államokbeli luxuslakásokon és villákon kívül, még egy ausztrál penthouse lakás fért föl, amely Sydney üzleti negyedétől 15 percre található. Az ingatlan minden szobájához külön terasz jár, a belső öbölre néző panorámás terasz mellett a természeti környezet közelségének érzését növeli még, hogy a társasház előtt található telekre tilos építeni.


Forrás: New York Times

A listára felkerült magyar villa, ahogy az a képen is jól látszik, szerkezet-kész állapotban van. A telek Dunára néző és saját stéggel rendelkezik. Az Otthon Centrum kínálatában lévő 10 szobás, négy fürdőszobás ingatlan kiváló turisztikai célokra, a villához egy 3 szobás 2 fürdővel rendelkező kisebb ház is tartozik.

Forrás: New York Times

Érdekes összehasonlítási alapot adhat, hogy másfél millió dollárért New Yorkban egy egyszobás luxusgarzont kaphatunk, mely csodálatos panorámával rendelkezi a City Hallra. A több száz dollárra rúgó "közös költség" ez esetben persze extrák sorát fedezi, így a beltéri uszoda, a konditerem és a tetőterasz korlátlan használatát.

Forrás: New York Times

Az amerikai ingatlanok között leggyakrabban múlt században épület villákkal találkozunk: a négyszobás ingatlanok bár valóban impozánsak és jó elhelyezkedésűek, főként családi otthonként szolgálhatnak, persze leginkább a felső középosztály és az igazán tehetős vásárlók számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A 275 millió forint közeli kínálati árral rendelkező ingatlanok közé a villák sora mellett bekerült egy Groton melletti, a múlt század elején épült farm is. A sokat mondó vételár fejében a vevő egy könnyen biogazdasággá alakítható terület tulajdonosa lesz, mivel az elmúlt öt esztendőben egyáltalán nem használtak a területen gyomirtót és műtrágyát.


Forrás: New York Times

EZT OLVASTAD MÁR?