5 °C Budapest

Véget ért az ingatlanláz: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2007. július 13. 14:00

A Royal Institution of Chartered Surveyors júniusi adatai szerint a brit ingatlanpiacon az új vásárlói érdeklődések száma 2006 februárja óta a legnagyobb mértékben esett vissza a nyári hónap során, így a szakértők által árgus szemekkel figyelt adatok sokadszorra is bizonyítani látszanak, hogy a tomboló ingatlanpiaci láznak vége szakadt.

A Rics adatai szerint tagjai körében csak 10,6%-kal voltak többségben azok, akik az árak emelkedéséről számoltak be, míg májusban még 22,5%-os volt ez a többség. Az eredmények szerint az ingatlanárak sorozatban a huszadik hónapja, júniusban is emelkedtek az Egyesült Királyságban, a drágulás mértéke azonban a hosszú távú átlagos ütem alatt volt.

Az Rics kiemelte, hogy a sorozatos kamatemelések hatása elsősorban az első lakásukat megvásárolni szándékozókat sújtja. Egy nemzetközi konferencián korábban több szakértő is egyöntetűen azt a véleményt osztotta, miszerint a brit ingatlanpiacot a befektetési célú vásárlás tartja szinten, ez azonban buborékképződéshez vezethet.

A vásárlók számára kedvezőtlenebb kamatkörnyezet a megkérdezettek várakozásaiban is tükröződik, az árakra vonatkozó megérzések 2004 júniusa óta nem tükröztek ilyen mértékű pesszimizmust.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?