A legdrágább lakóingatlan - határ a csillagos ég...

Pénzcentrum
2007. július 12. 14:00

Néhány héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra az egyik magyar napilap a legdrágább és legolcsóbb ingatlanok rangsorát, a kilenc számjegyű árak azonban nem leptek meg senkit, sem az, hogy a több száz milliós ingatlanok a fővárosban, a budai hegyekben találhatók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ami azonban itthon természetes, az igencsak nagy port kavarna a tengerentúlon, az Egyesült Államokban ugyanis még egyetlen ingatlanértékesítési tranzakció esetében sem sikerült az amerikai álomnak számító kilenc számjegyű összeget kicsikarni a vevőből, persze dollárban és nem forintban.

Jelentkező akadt bőven az elmúlt években: 135 millió dollárért került például piacra egy aspeni ingatlan, a szaudi-arábiai hercegnek azonban nem sikerült ilyen áron megválni a "feleslegessé" vált rezidenciától.

Most azonban megtörhet a jég, a minap került ugyanis piacra minden idők legdrágább ingatlana az Egyesült Államokban, melyet a jelenlegi tulajdonos nem kevesebb mint 165 millió dolláros, vagyis 29,7 milliárd forintos áron szeretne értékesíteni.

A beverly hills-i ingatlant a néhai médiamágnás, William Randolph Hearst építette az 1920-as évek elején, a 2,6 hektáron elterülő ingatlan 6 különálló rezidenciával, négy házzal egy apartmannal és egy "házikóval" is rendelkezik, utóbbi szolgál a biztonsági személyzet szállásául.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nemesi kúria többek között azzal is büszkélkedhet, hogy ott volt a központja John. F. Kenedy 1960 választási kampányának, illetve a Keresztapa című filmben is több helyen feltűnnek a H-alakú épület egyes részei.

Abban az esetben, ha a jelenlegi tulajdonosnak, Leonard Rossnak sikerül a meghirdetett áron megválnia az ingatlanegyüttestől, közel 70 millió dollárral javíthatja meg a jelenlegi értékesítési rekordot: a telekom guru, Gay Winnick adott 94 millió dollárt hat évvel ezelőtt egy Bel-Air-i ingatlanért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06