5 °C Budapest

A legdrágább lakóingatlan - határ a csillagos ég...

Pénzcentrum
2007. július 12. 14:00

Néhány héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra az egyik magyar napilap a legdrágább és legolcsóbb ingatlanok rangsorát, a kilenc számjegyű árak azonban nem leptek meg senkit, sem az, hogy a több száz milliós ingatlanok a fővárosban, a budai hegyekben találhatók.

Ami azonban itthon természetes, az igencsak nagy port kavarna a tengerentúlon, az Egyesült Államokban ugyanis még egyetlen ingatlanértékesítési tranzakció esetében sem sikerült az amerikai álomnak számító kilenc számjegyű összeget kicsikarni a vevőből, persze dollárban és nem forintban.

Jelentkező akadt bőven az elmúlt években: 135 millió dollárért került például piacra egy aspeni ingatlan, a szaudi-arábiai hercegnek azonban nem sikerült ilyen áron megválni a "feleslegessé" vált rezidenciától.

Most azonban megtörhet a jég, a minap került ugyanis piacra minden idők legdrágább ingatlana az Egyesült Államokban, melyet a jelenlegi tulajdonos nem kevesebb mint 165 millió dolláros, vagyis 29,7 milliárd forintos áron szeretne értékesíteni.

A beverly hills-i ingatlant a néhai médiamágnás, William Randolph Hearst építette az 1920-as évek elején, a 2,6 hektáron elterülő ingatlan 6 különálló rezidenciával, négy házzal egy apartmannal és egy "házikóval" is rendelkezik, utóbbi szolgál a biztonsági személyzet szállásául.

A nemesi kúria többek között azzal is büszkélkedhet, hogy ott volt a központja John. F. Kenedy 1960 választási kampányának, illetve a Keresztapa című filmben is több helyen feltűnnek a H-alakú épület egyes részei.

Abban az esetben, ha a jelenlegi tulajdonosnak, Leonard Rossnak sikerül a meghirdetett áron megválnia az ingatlanegyüttestől, közel 70 millió dollárral javíthatja meg a jelenlegi értékesítési rekordot: a telekom guru, Gay Winnick adott 94 millió dollárt hat évvel ezelőtt egy Bel-Air-i ingatlanért.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?