15 °C Budapest

Önbeteljesítő jóslat: hidegzuhanyból szárnyalás az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. június 21. 15:00

Egy nemrégiben elkészült felmérés szerint a stagnálást mutató ingatlanárak se riasztják Hawaii luxus ingatlanpiacáról a vevőket, akik a jelenlegi trendnek ellentmondva úgy vélik, a tulajdonukban lévő ingatlan ára az idei évben és az azt követő évben is növekedni fog.

A 301 megkérdezett 10 százaléka már az idén is szignifikáns áremelkedésre számít, 36 százalékuk pedig a következő 5 évben vár jelentősebb mértékű árnövekedést a tagállam ingatlanpiacán.

A felmérést készítő vállalat szerint az eredmények jól mutatják a hawaii életforma jelentette luxust, mely egyre több tehetős befektetők vonz a szigetekre, a döntésben persze a fényűzés mellett rendkívül fontos szerepet játszik az, hogy a vásárlók az amerikai szövetségi állam által nyújtott biztonságot élvezhetik egy trópusi klímájú helyen.

Az ötvenedik tagállam népszerűségét jól mutatja továbbá, hogy a megkérdezettek 40 százaléka egy második, saját használatra szánt ingatlan vásárlását is tervezi, 38 százalékuk szeretne ismét befektetési céllal ingatlanhoz jutni, 22 százalékuk pedig nyugdíjas éveit szeretné itt eltölteni.

A megkérdezettek várakozásai akár önbeteljesítőek is lehetnek, főként akkor, ha a felmérés keretében kifejezett szándékaiknak megfelelően belépnek a keresleti oldalon a piacra, így indítva meg az általuk várt növekedést. 


A 301 megkérdezettet az ingatlanfejlesztő azon ügyfelei közül válogatta ki, akik legalább egy millió dollár (185 millió forint) értékű ingatlannal rendelkeznek, és most is rendelkeznek legalább ennyi befektetésre szánt tőkével.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A luxuspiac nagyságát jól jellemzi, hogy a tavalyi évben a felmérést készítő Coldwell Banker Real Estate Corp. 47 milliárd dollár értékben értékesített olyan ingatlanokat, melyek vételi ára meghaladta az 1 millió dollárt.

Ma reggel megjelent cikkükben már foglalkoztunk Hawaii ingatlanpiacával a magyar befektetők szemszögéből. A mostani felmérés eredményének jelentősége, hogy bár elég kevés magyar kisbefektetőt érint a hawaii luxuspiac világa, az ingatlanpiac ezen szegmensének szárnyalása pozitív hatással lehet a piac egészére.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?