24 °C Budapest

Önbeteljesítő jóslat: hidegzuhanyból szárnyalás az ingatlanpiacon

Pénzcentrum
2007. június 21. 15:00

Egy nemrégiben elkészült felmérés szerint a stagnálást mutató ingatlanárak se riasztják Hawaii luxus ingatlanpiacáról a vevőket, akik a jelenlegi trendnek ellentmondva úgy vélik, a tulajdonukban lévő ingatlan ára az idei évben és az azt követő évben is növekedni fog.

A 301 megkérdezett 10 százaléka már az idén is szignifikáns áremelkedésre számít, 36 százalékuk pedig a következő 5 évben vár jelentősebb mértékű árnövekedést a tagállam ingatlanpiacán.

A felmérést készítő vállalat szerint az eredmények jól mutatják a hawaii életforma jelentette luxust, mely egyre több tehetős befektetők vonz a szigetekre, a döntésben persze a fényűzés mellett rendkívül fontos szerepet játszik az, hogy a vásárlók az amerikai szövetségi állam által nyújtott biztonságot élvezhetik egy trópusi klímájú helyen.

Az ötvenedik tagállam népszerűségét jól mutatja továbbá, hogy a megkérdezettek 40 százaléka egy második, saját használatra szánt ingatlan vásárlását is tervezi, 38 százalékuk szeretne ismét befektetési céllal ingatlanhoz jutni, 22 százalékuk pedig nyugdíjas éveit szeretné itt eltölteni.

A megkérdezettek várakozásai akár önbeteljesítőek is lehetnek, főként akkor, ha a felmérés keretében kifejezett szándékaiknak megfelelően belépnek a keresleti oldalon a piacra, így indítva meg az általuk várt növekedést. 


A 301 megkérdezettet az ingatlanfejlesztő azon ügyfelei közül válogatta ki, akik legalább egy millió dollár (185 millió forint) értékű ingatlannal rendelkeznek, és most is rendelkeznek legalább ennyi befektetésre szánt tőkével.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A luxuspiac nagyságát jól jellemzi, hogy a tavalyi évben a felmérést készítő Coldwell Banker Real Estate Corp. 47 milliárd dollár értékben értékesített olyan ingatlanokat, melyek vételi ára meghaladta az 1 millió dollárt.

Ma reggel megjelent cikkükben már foglalkoztunk Hawaii ingatlanpiacával a magyar befektetők szemszögéből. A mostani felmérés eredményének jelentősége, hogy bár elég kevés magyar kisbefektetőt érint a hawaii luxuspiac világa, az ingatlanpiac ezen szegmensének szárnyalása pozitív hatással lehet a piac egészére.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?