13 °C Budapest

Roham léptekben nő az ingatlanpiac - India lesz a következő célpont?

Pénzcentrum
2007. június 12. 16:00

Bár az ingatlanbefektetés önmagában is nagy kaland, és külföldön befektetési céllal vásárolni pedig óriási kihívás, Európán kívüli országok is magukhoz csábíthatják a hozam reményében nagyobb áldozatot is felvállalni kész, akár magyar kisbefektetőket is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Többször szóltunk már arról, hogy a jelenleg óriási gazdasági fejlődést produkáló, nagy lakossággal rendelkező ázsiai államokban az ingatlanpiacban óriási fejlődési potenciál rejlik, melyből azonban nem csupán a nemzetközi színtéren tevékenykedő beruházók és ingatlanfejlesztők vehetik ki részüket, de a néhány millió forinttal elinduló kisbefektetők is jól járhatnak a kissé merésznek tűnő megoldásokkal.

Ígéretes képet mutat jelenleg az indiai ingatlanpiac is, melynek mérete az előrejelzések szerint 2015-re meghétszereződik, miközben mind az iroda-, mind pedig a lakóingatlanok piaca óriási növekedést produkál.

Az elkövetkező öt évben csupán az egyre jobb életszínvonalon élő fiatalok által generált kereslet meghaladja majd a 20 millió lakást, miközben az ingatlanfejlesztők mindent megtesznek majd azért, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak ki az óriásra növő tortából.

Az elemzők azonban buborékveszélyre figyelmeztetnek a lakossági szegmensben, amely a szereplők részéről tanúsított kellő óvatosság nélkül akár a teljes piac növekedési ütemét megtörheti.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?