6 °C Budapest

Roham léptekben nő az ingatlanpiac - India lesz a következő célpont?

Pénzcentrum
2007. június 12. 16:00

Bár az ingatlanbefektetés önmagában is nagy kaland, és külföldön befektetési céllal vásárolni pedig óriási kihívás, Európán kívüli országok is magukhoz csábíthatják a hozam reményében nagyobb áldozatot is felvállalni kész, akár magyar kisbefektetőket is.

Többször szóltunk már arról, hogy a jelenleg óriási gazdasági fejlődést produkáló, nagy lakossággal rendelkező ázsiai államokban az ingatlanpiacban óriási fejlődési potenciál rejlik, melyből azonban nem csupán a nemzetközi színtéren tevékenykedő beruházók és ingatlanfejlesztők vehetik ki részüket, de a néhány millió forinttal elinduló kisbefektetők is jól járhatnak a kissé merésznek tűnő megoldásokkal.

Ígéretes képet mutat jelenleg az indiai ingatlanpiac is, melynek mérete az előrejelzések szerint 2015-re meghétszereződik, miközben mind az iroda-, mind pedig a lakóingatlanok piaca óriási növekedést produkál.

Az elkövetkező öt évben csupán az egyre jobb életszínvonalon élő fiatalok által generált kereslet meghaladja majd a 20 millió lakást, miközben az ingatlanfejlesztők mindent megtesznek majd azért, hogy minél nagyobb szeletet hasítsanak ki az óriásra növő tortából.

Az elemzők azonban buborékveszélyre figyelmeztetnek a lakossági szegmensben, amely a szereplők részéről tanúsított kellő óvatosság nélkül akár a teljes piac növekedési ütemét megtörheti.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?