Újabb célpontot találtak a külföldiek - itt érdemes ingatlant venni

Pénzcentrum
2007. május 17. 14:00

Nemrégiben már szóltunk a külföldi kisbefektetők áltat preferált területekről és ingatlantípusokról, illetve arról, hogy milyen tényezők alapján választanak ingatlan a hazánkba érkező külföldiek. Az éremnek azonban van egy másik oldala is, vajon a hazai befektetők hova viszik a pénzüket?

Vajon követjük-e az briteket, akik új fókuszt találtak külföldi ingatlanbefektetéseiknek? Az új fókuszpont nem más, mint a 2010-ben futball világbajnokságot rendező Dél-afrikai Köztársaság, bár az angol befektetők egy csoportja egyéb szálakkal is kötődik az afrikai országhoz, és törzsvásárlókét jelentik meg annak piacán.

A britek kisbefektetőkre azonban egyébként is egyre inkább jellemző, hogy az Európán kívüli világot is fel szeretnék fedezni, így nem csoda, hogy a tavalyi évben 15-18 százalékos áremelkedést mutató Pretoria, a csodálatos természeti környezettel együtt, vonzó a szigetország lakói számára.

S ha Afrika csodái nem győznék meg kellőképpen a befektetőket, az Európában jellemzőnél alacsonyabb árszínvonal, és a turisták számának növekedésének mértéke már Dél-Afrika irányába billentheti a mérleget. A tavalyi évben a turistaforgalom 14 százalékkal nőtt, szemben 4,5 százalékos globális átlaggal.

Természetesen mint a külföldi befektetéseknél általában gondot jelenthet az idegen környezet, a hazaitól jelentős mértékben eltérő jogrend, és a Dél-afrikai Köztársaság esetében gondot jelenthet az óriási földrajzi távolság.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a magyar befektetők többsége még jó ideig távol maradna a nagy kockázatot jelentő befektetési lehetőségektől és így a Dél-afrikai Köztársaság ingatlanpiacától is.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?