14 °C Budapest

10 millióért egy négyzetméter? - magasra csaptak az árak a fővárosban!

Pénzcentrum
2007. június 6. 13:00

Míg az ország többi részén az ingatlanpiac lassulását tapasztalják, London egyes területein egészen elképesztő magasságokba repülnek az ingatlanárak, ahol az éves árszínvonal-emelkedés elérheti a 15 százalékot.

A szárnyalást mutatja, hogy egyes ingatlanok négyzetméterára akár a több millió forintos nagyságrendet is elérheti: egy nemrégiben meghirdetett 111 négyzetméteres lakás egy négyzetméteréért nem kevesebb mint 9,9 millió forintot kell adnia a szerencsés vásárlónak.

A szemkápráztató összegért ráadásul egy olyan ingatlanhoz juthatnak hozzá az érdeklődők, amely nálunk eladhatatlan lenne: egy ekkora alapterülettel, de összesen egy hálószobával rendelkező lakásért várhatóan itthon nem állnának sorba a vevők.

A lakás értékét így érthetően nem az ingatlan tulajdonságai, hanem elhelyezkedése és presztízsértéke adja, hiszen London legfrekventáltabb luxusnegyedévében helyezkedik el. Az ügylet érdekessége továbbá, hogy a 2,75 millió fontos vételárért a vevő csupán 43 éves időtartamra kapja meg az ingatlant, és további 300 ezer fontjába kerül a tulajdonjog megszerzése.

Egy biztos, a luxusingatlan vevőinek nem okoz gondot a kamatemelés, mely az egész brit ingatlanpiac lassulásához, és a háztartások terheinek jelentés mértékben való megnövekedéséhez vezetett.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?