10 millióért egy négyzetméter? - magasra csaptak az árak a fővárosban!

Pénzcentrum
2007. június 6. 13:00

Míg az ország többi részén az ingatlanpiac lassulását tapasztalják, London egyes területein egészen elképesztő magasságokba repülnek az ingatlanárak, ahol az éves árszínvonal-emelkedés elérheti a 15 százalékot.

A szárnyalást mutatja, hogy egyes ingatlanok négyzetméterára akár a több millió forintos nagyságrendet is elérheti: egy nemrégiben meghirdetett 111 négyzetméteres lakás egy négyzetméteréért nem kevesebb mint 9,9 millió forintot kell adnia a szerencsés vásárlónak.

A szemkápráztató összegért ráadásul egy olyan ingatlanhoz juthatnak hozzá az érdeklődők, amely nálunk eladhatatlan lenne: egy ekkora alapterülettel, de összesen egy hálószobával rendelkező lakásért várhatóan itthon nem állnának sorba a vevők.

A lakás értékét így érthetően nem az ingatlan tulajdonságai, hanem elhelyezkedése és presztízsértéke adja, hiszen London legfrekventáltabb luxusnegyedévében helyezkedik el. Az ügylet érdekessége továbbá, hogy a 2,75 millió fontos vételárért a vevő csupán 43 éves időtartamra kapja meg az ingatlant, és további 300 ezer fontjába kerül a tulajdonjog megszerzése.

Egy biztos, a luxusingatlan vevőinek nem okoz gondot a kamatemelés, mely az egész brit ingatlanpiac lassulásához, és a háztartások terheinek jelentés mértékben való megnövekedéséhez vezetett.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?