3 °C Budapest

Néhány egyszerű lépéssel elkerülhető a baj

Pénzcentrum
2007. április 24. 15:00

Az Equifax adatai szerint Amerikában a jelzáloghitellel rendelkezők között a késedelmesen fizetők aránya a 2001-es recesszió óta eltelt időszak legmélyebb pontjára jutott. 2007 első negyedévében nem fizető hitelesek aránya elérte a 2,87 százalékot.

Ha valaki úgy érzi, hogy nehézségei támadnak a fizetéssel, még nem kell kétségbe esni. Ilyenkor még lehet néhány lépést tenni annak érdekében, hogy elkerüljük az elárverezést.

Igyekezzünk időben kifizetni a részleteket. Ha ez nem megy, értesítsük a hitelezőt, így talán elnézőbbek, ha kezdettől fogva becsületesek vagyunk. Fordítsunk megfelelő figyelmet a havi költségvetésre, nagy hangsúlyt kell fektetni a tervezésre, a kiadások és bevételek összehangolására, s így elkerülhető a baj.

Kérdezzünk rá arra, hogy milyen alternatívái lehetnek az árverezésnek. Talán van más lehetőség is, például kérhetünk fizetési haladékot, vagy a részletek átmeneti felfüggesztését, illetve csökkentését.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?