14 °C Budapest

Jobban hoz a bankbetét az ingatlannál! Már árulják is a lakásokat...

Pénzcentrum
2007. április 17. 13:00

7 éve nem volt arra példa, hogy jövedelmezőbb legyen bankbetétbe elhelyezni a pénzt, mint moszkvai ingatlanba fektetni, a Real Estate Market Indicators kutatóközpont adatai szerint azonban az elmúlt héten a fél évre visszatekintő index éppen ezt az eredményt hozta.

A publikált adatok hatására a befektetők el is kezdték átcsoportosítani portfoliójukat: meglehetősen rövid idő alatt mintegy 20 ezer befektetési célú ingatlan került a piacra.

A kutatóközpont időről időre egy indexet állít össze, melyet a következőképpen határoznak meg: az ingatlan bérleti díjából befolyó pénzt elosztják az ingatlan értékével (így kapnak egy hozam értéket), majd ehhez a százalékos értékhez hozzáadják az elmúlt 6 hónap értéknövekményét (%-ban) és korrigálnak az amortizációval. Az így kapott ingatlanos hozamot ezt követően elosztják a bankbetétek átlagos kamatával.

A fentiekből adódóan amíg az index értéke 1%-nál magasabb, addig az ingatlanbefektetés jobban hoz a konyhára a klasszikus betétnél, az április 9-16 közti héten azonban az indikátor értéke 1,02-ről 0,94-re süllyedt, így 2000 közepe óta először ismét a bankbetét került ki győztesen a két befektetési forma összevetéséből.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem