3 °C Budapest

Jobban hoz a bankbetét az ingatlannál! Már árulják is a lakásokat...

Pénzcentrum
2007. április 17. 13:00

7 éve nem volt arra példa, hogy jövedelmezőbb legyen bankbetétbe elhelyezni a pénzt, mint moszkvai ingatlanba fektetni, a Real Estate Market Indicators kutatóközpont adatai szerint azonban az elmúlt héten a fél évre visszatekintő index éppen ezt az eredményt hozta.

A publikált adatok hatására a befektetők el is kezdték átcsoportosítani portfoliójukat: meglehetősen rövid idő alatt mintegy 20 ezer befektetési célú ingatlan került a piacra.

A kutatóközpont időről időre egy indexet állít össze, melyet a következőképpen határoznak meg: az ingatlan bérleti díjából befolyó pénzt elosztják az ingatlan értékével (így kapnak egy hozam értéket), majd ehhez a százalékos értékhez hozzáadják az elmúlt 6 hónap értéknövekményét (%-ban) és korrigálnak az amortizációval. Az így kapott ingatlanos hozamot ezt követően elosztják a bankbetétek átlagos kamatával.

A fentiekből adódóan amíg az index értéke 1%-nál magasabb, addig az ingatlanbefektetés jobban hoz a konyhára a klasszikus betétnél, az április 9-16 közti héten azonban az indikátor értéke 1,02-ről 0,94-re süllyedt, így 2000 közepe óta először ismét a bankbetét került ki győztesen a két befektetési forma összevetéséből.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?