3 °C Budapest

Csak a nagyokhoz való csatlakozással lehet túlélni?

Pénzcentrum
2007. április 10. 11:00

A hazai ingatlanközvetítői piac előtt komoly növekedési potenciál áll, mivel a lakásukat eladók csupán 35-40 százaléka veszi igénybe szakember segítségét, míg ez az arány Nyugat-Európában 60-70 százalék, az Egyesült Államokban pedig 90 százalék feletti - írja a Napi Gazdaság.

Annak ellenére, hogy a kis irodáknak is lenne hová bővülniük, az adatok azt mutatják, részesedésük egyre inkább csökken, a nagy hálózatok azonban egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból. Kühne Kata, az Otthon Centrum Franchising Kft. ügyvezető igazgatója szerint a kis irodák számára további jelentős bővülést az jelenthet, ha egy hálózathoz csatlakoznak. Az első naptól kezdve segíti a belépőket a minőségi portfolió. Jelenleg az Otthon Centrum 84 irodájában mintegy 800 fő fér hozzá 20 bank termékeihez, a felsőfokig terjedő képzésekhez, a technikai háttérhez és marketingrendszerekhez.

Mustos Mariann, a City Cartell franchise-supervisora szerint a kisebb irodáknak azért is megéri csatlakozni, mert a meglévő eredményeiket a hálózati rásegítés révén meg is duplázhatják. Mustos a rendszer előnyei között említette a közös adatbázist, a folyamatos és díjmentes képzést, a kialakult banki kapcsolatokat, az országos marketingből eredő lokális előnyöket, valamint a területi védettséget. Kesthely Bence, a Global Real Estate Kft. vezetője, a RE/MAX regionális igazgatója szerint a kis ingatlanirodáknak egyértelműen előnyös a hálózathoz való csatlakozás, mivel a RE/MAX magyar, illetve nemzetközi adatbázist, marketingeszközöket, és többlépcsős képzési rendszert kínál partnereinek.

Tóth Zsuzsanna, a Mareco Ingatlan Zrt. hálózatfejlesztési igazgatója szerint a hálózati irodákhoz az ügyfelek nagyobb bizalommal fordulnak. A Mareco 11 éves helyi tapasztalattal, kiterjedt ingatlanfejlesztői kapcsolatrendszerrel, és saját fejlesztésű szolgáltatási háttérrel rendelkezik. Az irodák hitelügyintézésre is jogosultságot, illetve képzést kapnak, s ez jelentős pluszbevételt hoz. Murányi Ákos, a Duna House Kft. vezető elemzője szerint az ügyfelek a komplex, professzionális szolgáltatásokat nyújtó nagy hálózatokat preferálják. Aki belép, egy országos hálózat előnyeit élvezheti: biztos háttér, kedvező megtérülési lehetőségek, komplex szolgáltatáskínálat, illetve banksemleges hitelcentrum-szolgáltatás.

Bartucz Tamás, az Ingatlanbank Franchise Kft. tulajdonos igazgatója a fentiektől eltérő véleményének adott hangot, szerinte a személyes kapcsolatrendszerre építő kisebb irodáknak van jövője. A visszatérő ügyfeleken alapuló piacépítés csak akkor működik, ha az adott iroda képes szakmai segítséget nyújtani egy számára idegen területen is, ez csak akkor funkcionál, ha az érdeklődőt átirányítja egy ellenőrzött partnerhez. Az Ingatlanbank rendszere a területi szakértők szoros együttműködését, biztonságos, tervezhető üzletmenetet nyújt a belépőknek. A cégnél a tulajdonosok üzletkötők is egyben, az Ingatlanbank kisvállalkozói franchise-rendszerként azonosítja magát.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?