6 °C Budapest

Itt az újabb őrület - építs falat növényből!

Pénzcentrum
2007. március 26. 16:00

Úgy látszik elérkezett a függőleges kertek kora, a gyártók már nem csupán a bevásárlóközpontokban, intézményekben szeretnék viszontlátni növényfalaikat, hanem "betörnek" az otthonok világába is.

Az Elevated Landscape Technologies a házak hűtésének elősegítése érdekében gyeptetők kialakításával kezdte pályafutását. Most "élő falat" árul, amelyet egy nap alatt fel lehet állítani. A 0,25 négyzetméteres panel 39,99 dollárba (7400 forint) kerül és évelő, illetve egynyári növény-mixet tartalmaz. A vállalat saját bevallása szerint már több mint 10 000 egységet értékesítettek belőle az elmúlt év során.

Az Air Quality Solutions 2005-ben rukkolt elő Naturaire nevet viselő növényfalával, igaz azt kereskedelmi helységekbe szánta. A társaság kisebb, tömegtermelésre alkalmas verzió gyártását tervezi beindítani. Az 1,8 méter magas növényfal reklámját egész biztosan arra alapozzák majd, hogy a fal tulajdonképpen egy rendkívül energiagazdaságos légtisztító "berendezés".

Ugyanakkor a kényelem, és a kellemes látvány mellett némi többletmunkát is igényelhet egy-egy ilyen növényfal. Így például figyelni kell, hogy ne hulljon le az összes föld a falról, illetve a rendszeres metszés sem bizonyulhat könnyű feladatnak. A társaságok maguk hívják fel a figyelmet arra, hogy a trágyázásra és a növényvédelemre is megfelelő figyelmet kell fordítani.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?