Itt az újabb őrület - építs falat növényből!

Pénzcentrum
2007. március 26. 16:00

Úgy látszik elérkezett a függőleges kertek kora, a gyártók már nem csupán a bevásárlóközpontokban, intézményekben szeretnék viszontlátni növényfalaikat, hanem "betörnek" az otthonok világába is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Elevated Landscape Technologies a házak hűtésének elősegítése érdekében gyeptetők kialakításával kezdte pályafutását. Most "élő falat" árul, amelyet egy nap alatt fel lehet állítani. A 0,25 négyzetméteres panel 39,99 dollárba (7400 forint) kerül és évelő, illetve egynyári növény-mixet tartalmaz. A vállalat saját bevallása szerint már több mint 10 000 egységet értékesítettek belőle az elmúlt év során.

Az Air Quality Solutions 2005-ben rukkolt elő Naturaire nevet viselő növényfalával, igaz azt kereskedelmi helységekbe szánta. A társaság kisebb, tömegtermelésre alkalmas verzió gyártását tervezi beindítani. Az 1,8 méter magas növényfal reklámját egész biztosan arra alapozzák majd, hogy a fal tulajdonképpen egy rendkívül energiagazdaságos légtisztító "berendezés".

Ugyanakkor a kényelem, és a kellemes látvány mellett némi többletmunkát is igényelhet egy-egy ilyen növényfal. Így például figyelni kell, hogy ne hulljon le az összes föld a falról, illetve a rendszeres metszés sem bizonyulhat könnyű feladatnak. A társaságok maguk hívják fel a figyelmet arra, hogy a trágyázásra és a növényvédelemre is megfelelő figyelmet kell fordítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09