Add el gyorsan a házad - légy marketingszakértő!

Pénzcentrum
2007. március 21. 15:00

Mielőtt amellett döntenél, hogy megválsz házadtól, jól végig kell gondolnod a megfelelő stratégiát! Ahhoz, hogy jó áron adhass túl rajta, el kell végezned néhány teendőt, segítünk, nehogy kifelejts valamit!

Az emberi kreativitás határtalanságát jelzi, hogy Amerikában már odáig fajult az ingatlanpiaci eladási verseny, hogy akad, aki webnaplót indított, amelyet marketingeszközként használ fel az értékesítés megkönnyítésére.

Nem kerül sok időbe és erőfeszítésbe, de néhány apró dolog óriásit lendíthet az eladó ház árán, az üzlet megkötésének gyorsaságán. Nem titok, mindig az első benyomás számít. Az ingatlanok nyelvére lefordítva ez annyit tesz, gondozott ház képe táruljon a potenciális vevők elé. Tehát nyírjuk le a sövényt, a fű legyen gondozott.

Nem árthat az sem, ha felfrissítjük házunk belsejét is, fessük semleges színűre a falakat. Amellett, hogy a világos színek kellemes hangulatot teremtenek, még tágabbá is varázsolják a teret. Arra is figyeljünk, hogy rend legyen, ha jönnek a vevők, sőt, nem árt, ha egy kisebb tavaszi takarítást is beütemezünk (tisztítsuk ki a szőnyegeket, mossuk ki a függönyt).

Intézzünk el minden javításra váró dolgot, hiszen ezek ronthatnak házunk értékén. Az új tulajdonosok általában nem a foltozgatással-toldozgatással szeretik a beköltözést kezdeni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A ház leggyengébb pontja a konyha és a fürdőszoba. Igyekezzünk modern kinézetet kelteni, sokkal szívesebben vásárolnak olyan házat az emberek, amelynek konyhája, fürdőszobája tiszta, rendezett, és viszonylag modern bútorokkal, felszerelésekkel van ellátva. Sokat érhet az is, ha van a házon valamilyen biztosítás.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18