Kik kaphatnak támogatást?

Pénzcentrum
2006. november 22. 10:00

Szakemberek szerint a jelenlegi földgázár-támogatási rendszer megszüntetése mindenképpen szükséges, könnyen lehet azonban, hogy az új rendszer túl sok gyermekbetegségtől szenved majd - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Valószínűleg a Magyar Államkincstár december elejétől küldi ki a támogatás igényléséhez szükséges adatlapokat. Ezek önbevalláson alapulnak majd, azaz minden saját gázórával rendelkező háztartásnak magának kell kiszámolnia, hogy jogosult-e a támogatásra. Társasházak esetén a közös képviselőtől kell igazolást kérni az adott háztartás fűtés- és melegvíz-felhasználásáról. A közös képviselő pedig a szolgáltatóval egyeztet majd.

A kormány négy támogatási sávot hoz létre; hogy ki melyikbe kerül, a háztartás egy főre eső jövedelmétől függ. Ezt úgy kell majd kiszámolni, hogy az előző három hónap jövedelmének átlagát el kell osztani az úgynevezett fogyasztási egységgel. A jövedelembe minden rendszeres pénzmozgás beszámít, azaz a fizetés mellett a cafeteria vagy a lakáskiadás bevétele. Az egyszeri bevételek viszont, mint például a 13. havi nyugdíj, nem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?