0 °C Budapest

Kik kaphatnak támogatást?

Pénzcentrum
2006. november 22. 10:00

Szakemberek szerint a jelenlegi földgázár-támogatási rendszer megszüntetése mindenképpen szükséges, könnyen lehet azonban, hogy az új rendszer túl sok gyermekbetegségtől szenved majd - írja a Magyar Hírlap.

Valószínűleg a Magyar Államkincstár december elejétől küldi ki a támogatás igényléséhez szükséges adatlapokat. Ezek önbevalláson alapulnak majd, azaz minden saját gázórával rendelkező háztartásnak magának kell kiszámolnia, hogy jogosult-e a támogatásra. Társasházak esetén a közös képviselőtől kell igazolást kérni az adott háztartás fűtés- és melegvíz-felhasználásáról. A közös képviselő pedig a szolgáltatóval egyeztet majd.

A kormány négy támogatási sávot hoz létre; hogy ki melyikbe kerül, a háztartás egy főre eső jövedelmétől függ. Ezt úgy kell majd kiszámolni, hogy az előző három hónap jövedelmének átlagát el kell osztani az úgynevezett fogyasztási egységgel. A jövedelembe minden rendszeres pénzmozgás beszámít, azaz a fizetés mellett a cafeteria vagy a lakáskiadás bevétele. Az egyszeri bevételek viszont, mint például a 13. havi nyugdíj, nem.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?