34 °C Budapest

Kik kaphatnak támogatást?

Pénzcentrum
2006. november 22. 10:00

Szakemberek szerint a jelenlegi földgázár-támogatási rendszer megszüntetése mindenképpen szükséges, könnyen lehet azonban, hogy az új rendszer túl sok gyermekbetegségtől szenved majd - írja a Magyar Hírlap.

Valószínűleg a Magyar Államkincstár december elejétől küldi ki a támogatás igényléséhez szükséges adatlapokat. Ezek önbevalláson alapulnak majd, azaz minden saját gázórával rendelkező háztartásnak magának kell kiszámolnia, hogy jogosult-e a támogatásra. Társasházak esetén a közös képviselőtől kell igazolást kérni az adott háztartás fűtés- és melegvíz-felhasználásáról. A közös képviselő pedig a szolgáltatóval egyeztet majd.

A kormány négy támogatási sávot hoz létre; hogy ki melyikbe kerül, a háztartás egy főre eső jövedelmétől függ. Ezt úgy kell majd kiszámolni, hogy az előző három hónap jövedelmének átlagát el kell osztani az úgynevezett fogyasztási egységgel. A jövedelembe minden rendszeres pénzmozgás beszámít, azaz a fizetés mellett a cafeteria vagy a lakáskiadás bevétele. Az egyszeri bevételek viszont, mint például a 13. havi nyugdíj, nem.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm