16 °C Budapest

Szoros a határidő!

Pénzcentrum
2006. október 30. 10:30

Október 31-én lejár a gáz-és távhőtámogatás jelentkezésének határideje, aki nem él vele, csak jövőre teheti meg - írja a Népszabadság.

Jelentkezni legkésőbb holnap lehet, a nyáron kipostázott igénylőlapon. Ugyanakkor még mindig kérdéses, hogy kire vonatkozik a kedvezmény, a szakminiszter ígérete szerint a szabályozó rendelet novemberre várható.

Augusztusban és szeptemberben a 180 ezer potenciális kedvezményezett család mindössze mintegy 50 százaléka kért támogatást, bár a szaktárca októberre várja a jelentkezők számának megugrását.

Gázipari szakemberek szerint a kedvezményes árakkal havonta néhány száz, a szociális tárca szerint néhány ezer forintot lehet megspórolni. A gázártámogatás rendszerében az évente 1 500 és 5 ezer köbméter között fogyasztók minősülnek támogatottnak, ha rászorulók. Ebbe a körbe a nagycsaládosok, a kiemelt családi pótlékban részesülők és a fogyatékkal élők tartoznak, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 51 600 forintot. A támogatás a jelentkezés hónapjának elejétől visszamenőleg igényelhető, tehát az októberben jelentkezőknek e hónap elejétől jár a kedvezmény.

A távhőtámogatás havi 2 500 forint készpénzt jelent azoknak a kisnyugdíjasoknak, akik már eddig is részesültek ilyen támogatásban, a gázártámogatás jogosultjainak, valamint az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak. A jelentkezés időpontjától - augusztus 1. és október 31. között lehetséges - függetlenül az év utolsó 3 hónapjára összesen 7 500 forint jár.

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?