3 °C Budapest

Szoros a határidő!

Pénzcentrum
2006. október 30. 10:30

Október 31-én lejár a gáz-és távhőtámogatás jelentkezésének határideje, aki nem él vele, csak jövőre teheti meg - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelentkezni legkésőbb holnap lehet, a nyáron kipostázott igénylőlapon. Ugyanakkor még mindig kérdéses, hogy kire vonatkozik a kedvezmény, a szakminiszter ígérete szerint a szabályozó rendelet novemberre várható.

Augusztusban és szeptemberben a 180 ezer potenciális kedvezményezett család mindössze mintegy 50 százaléka kért támogatást, bár a szaktárca októberre várja a jelentkezők számának megugrását.

Gázipari szakemberek szerint a kedvezményes árakkal havonta néhány száz, a szociális tárca szerint néhány ezer forintot lehet megspórolni. A gázártámogatás rendszerében az évente 1 500 és 5 ezer köbméter között fogyasztók minősülnek támogatottnak, ha rászorulók. Ebbe a körbe a nagycsaládosok, a kiemelt családi pótlékban részesülők és a fogyatékkal élők tartoznak, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 51 600 forintot. A támogatás a jelentkezés hónapjának elejétől visszamenőleg igényelhető, tehát az októberben jelentkezőknek e hónap elejétől jár a kedvezmény.

A távhőtámogatás havi 2 500 forint készpénzt jelent azoknak a kisnyugdíjasoknak, akik már eddig is részesültek ilyen támogatásban, a gázártámogatás jogosultjainak, valamint az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak. A jelentkezés időpontjától - augusztus 1. és október 31. között lehetséges - függetlenül az év utolsó 3 hónapjára összesen 7 500 forint jár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?