Szoros a határidő!

Pénzcentrum
2006. október 30. 10:30

Október 31-én lejár a gáz-és távhőtámogatás jelentkezésének határideje, aki nem él vele, csak jövőre teheti meg - írja a Népszabadság.

Jelentkezni legkésőbb holnap lehet, a nyáron kipostázott igénylőlapon. Ugyanakkor még mindig kérdéses, hogy kire vonatkozik a kedvezmény, a szakminiszter ígérete szerint a szabályozó rendelet novemberre várható.

Augusztusban és szeptemberben a 180 ezer potenciális kedvezményezett család mindössze mintegy 50 százaléka kért támogatást, bár a szaktárca októberre várja a jelentkezők számának megugrását.

Gázipari szakemberek szerint a kedvezményes árakkal havonta néhány száz, a szociális tárca szerint néhány ezer forintot lehet megspórolni. A gázártámogatás rendszerében az évente 1 500 és 5 ezer köbméter között fogyasztók minősülnek támogatottnak, ha rászorulók. Ebbe a körbe a nagycsaládosok, a kiemelt családi pótlékban részesülők és a fogyatékkal élők tartoznak, ha a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az 51 600 forintot. A támogatás a jelentkezés hónapjának elejétől visszamenőleg igényelhető, tehát az októberben jelentkezőknek e hónap elejétől jár a kedvezmény.

A távhőtámogatás havi 2 500 forint készpénzt jelent azoknak a kisnyugdíjasoknak, akik már eddig is részesültek ilyen támogatásban, a gázártámogatás jogosultjainak, valamint az alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak. A jelentkezés időpontjától - augusztus 1. és október 31. között lehetséges - függetlenül az év utolsó 3 hónapjára összesen 7 500 forint jár.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm