10 °C Budapest

Címke: hány forint egy köbméter gáz (14 cikk)

Nagy Bálint | 2013. március 27. 05:33

Duplája is lehet a márciusi gázszámla: nesze neked rezsivágás

Hiába csökkentette a kormány január elsejével a lakossági gáz-, illetve villamos energia árát, a márciusi fűtésszámla akár magasabb is lehet a megszokottnál. Az elhúzódó hideg idő miatt ugyanis jellemzően nő a lakossági gázfogyasztás.

Nagy Bálint | 2013. február 6. 11:32

Ennyit jelent egy magyar családnak az újabb rezsicsökkentés

A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklődhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sőt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Pénzcentrum | 2008. november 17. 08:44

Fűtési körkép: vissza a fatüzeléshez!

Újra reneszánszát éli a fával történő fűtés. Nem csak azok melegítik fel így otthonukat, akik dizájn elemként építtetnek be egy mutatós kandallót a nappalijukba, vagy azok, akikhez nincs bekötve a gáz - egyre többen választják alternatív elemként a gázfűtés mellé, a kandallók, tűzhelyek segítségével ugyanis több százezer forint is megspórolható egy év alatt - vagyis igen gyors a megtérülés.

Pénzcentrum | 2007. október 18. 10:03

Élet gázszámla nélkül- megmutatjuk hogyan!

Néhány hónappal ezelőtt szóltunk először egy passzív ház építése kapcsán arról, hogy Magyarországon is megjelenni látszik a Nyugat-Európában már általánosan használt építési technológia, mely lehetőséget biztosít arra, hogy alacsony vagy zéró energiafelhasználású épületek jöjjenek létre.

Pénzcentrum | 2006. október 30. 10:30

Szoros a határidő!

Október 31-én lejár a gáz-és távhőtámogatás jelentkezésének határideje, aki nem él vele, csak jövőre teheti meg.

Pénzcentrum | 2006. április 19. 12:30

Mennyiért lehet meleged?

Igaz már vége felé közeledik a fűtési szezon, de az építkezésnek és a felújításoknak most jött el az ideje. Sokan most látnak neki fűtési rendszer korszerűsítéséhez is. De valójában milyen kritériumoknak kell megfelelni és mekkora költségre számíthatunk?

Pénzcentrum | 2005. szeptember 15. 08:21

55 mrd plusz keret az önkormányzatoknak, differenciált kollégiumi díj

A kormány szerdai ülésén tájékoztatót hallgatott meg a magyar gazdaság helyzetéről. Döntés született a kollégiumi térítési díjak differenciálásáról és a postai szolgáltatások fejlesztéséről. A kormány 55 milliárd forinttal megemelte az önkormányzatok intézményfejlesztési hitelkeretét. Nem változik a gázár támogatási rendszere Veres János pénzügyminiszter elmondta, a közeljövőben nem