19 °C Budapest

Fővárosi lakásvadászat: hol mennyiből jössz ki?

Pénzcentrum
2006. október 12. 09:45

Budapest kerületei közül Zuglóban a legszélesebb a lakáskínálat. Ezen a környéken kétszer annyi eladó ingatlant találunk, mint a főváros többi kerületében. A listán második helyezett a VI., és csak ezután következik a favoritként ismert XIII. és XI kerület - áll az ingatlamenedzser.hu elemzésében.

A XI. kerületben 10 milliótól indulnak a panel-, 15 millió forinttól pedig a téglaépítésű lakások árai, a XIII. kerületben pedig mindezekért valamelyest kevesebbet kérnek.

Az észak-budai kerületekben jóval több az eladó ingatlan: a II. kerületben ezek száma mintegy 40, a III. kerületben 33, a XII. kerületben pedig 15 százalékkal haladja meg a fővárosi kerületek átlagos kínálatát.

A II. és a XII. kerület egyben a legdrágábbak közé is tartozik: 50 négyzetméteres lakást 15 millió forinttól kezdődően vehetünk, a luxuslakások árának felső határa pedig a csillagos ég. Családi házat 50 millió forint alatt itt nem is érdemes keresgélni, és a jobb helyeken található, színvonalas villákat 100 millió forint fölötti áron kínálják.

A Dél-Budán lévő XXII. kerületben barátságosabbak az árak, de kevesebb ingatlanból lehet válogatni. A családi házak árai itt 20-30 millió forintnál kezdődnek, panellakást pedig már 10 millióért is vásárolhatunk.

A pesti oldalon az V. kerület kivételével a belső részeken (VI., VII., VIII. kerület), valamint Észak-Pesten található a legtöbb eladó lakás, a listavezető pedig a XIV. kerület. A lakásokat itt 15 millió forinttól kínálják, és nem ritka a 30-40 millióra taksált családi ház sem.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A többi pesti kerületben már szűkebb a kínálati paletta: a IX., XV., XVI. kerület kínálata kissé alulmúlja a budapesti kerületek átlagos kínálatát, a X., XVII., XVIII., XIX., és XX. kerületben pedig 25-50 százalékkal kevesebb ingatlan közül szemezgethetünk. Ezeken a részeken nagyságtól és elhelyezkedéstől függően 8 millió forinttól kezdődően találunk eladó ingatlant.

Budapesten mindössze két kerület akad, ahol jelentősen rendkívül a kínálat: Csepelen tizedannyi az eladó ingatlan, mint például a XI. kerületben, Soroksáron pedig nagyítóval kell keresni az eladó lakásokat, házakat.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem