-4 °C Budapest

Fővárosi lakásvadászat: hol mennyiből jössz ki?

Pénzcentrum
2006. október 12. 09:45

Budapest kerületei közül Zuglóban a legszélesebb a lakáskínálat. Ezen a környéken kétszer annyi eladó ingatlant találunk, mint a főváros többi kerületében. A listán második helyezett a VI., és csak ezután következik a favoritként ismert XIII. és XI kerület - áll az ingatlamenedzser.hu elemzésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A XI. kerületben 10 milliótól indulnak a panel-, 15 millió forinttól pedig a téglaépítésű lakások árai, a XIII. kerületben pedig mindezekért valamelyest kevesebbet kérnek.

Az észak-budai kerületekben jóval több az eladó ingatlan: a II. kerületben ezek száma mintegy 40, a III. kerületben 33, a XII. kerületben pedig 15 százalékkal haladja meg a fővárosi kerületek átlagos kínálatát.

A II. és a XII. kerület egyben a legdrágábbak közé is tartozik: 50 négyzetméteres lakást 15 millió forinttól kezdődően vehetünk, a luxuslakások árának felső határa pedig a csillagos ég. Családi házat 50 millió forint alatt itt nem is érdemes keresgélni, és a jobb helyeken található, színvonalas villákat 100 millió forint fölötti áron kínálják.

A Dél-Budán lévő XXII. kerületben barátságosabbak az árak, de kevesebb ingatlanból lehet válogatni. A családi házak árai itt 20-30 millió forintnál kezdődnek, panellakást pedig már 10 millióért is vásárolhatunk.

A pesti oldalon az V. kerület kivételével a belső részeken (VI., VII., VIII. kerület), valamint Észak-Pesten található a legtöbb eladó lakás, a listavezető pedig a XIV. kerület. A lakásokat itt 15 millió forinttól kínálják, és nem ritka a 30-40 millióra taksált családi ház sem.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A többi pesti kerületben már szűkebb a kínálati paletta: a IX., XV., XVI. kerület kínálata kissé alulmúlja a budapesti kerületek átlagos kínálatát, a X., XVII., XVIII., XIX., és XX. kerületben pedig 25-50 százalékkal kevesebb ingatlan közül szemezgethetünk. Ezeken a részeken nagyságtól és elhelyezkedéstől függően 8 millió forinttól kezdődően találunk eladó ingatlant.

Budapesten mindössze két kerület akad, ahol jelentősen rendkívül a kínálat: Csepelen tizedannyi az eladó ingatlan, mint például a XI. kerületben, Soroksáron pedig nagyítóval kell keresni az eladó lakásokat, házakat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?