Vissza az egész - pert nyert a palota-bérlő

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 15:00

Precedens értékű lehet az a per, amelyet az Andrássy út 47. alatt lévő Trieszt kávéház bérlője, Losonczy Pál nyert meg a VI. Kerületi önkormányzattal szemben - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A VI. Kerületi önkormányzat 2004-ben értékesített nyolc Andrássy úti palotát, amelynek bérlőit csupán az adás-vétel tényéről értesítették. A feltűnően alacsony áron értékesített paloták lakói azonban nem akartak belenyugodni a számukra előnytelen helyzetbe, és perek sokaságát indították a szerintük jogszerűtlenül eljáró önkormányzat ellen.

Ez a persorozat érkezett a héten az egyik állomásához, mikor a Fővárosi Ítélőtábla a felperesnek adva igazat, az Andrássy út 47. alatt álló épület adás-vételi szerződését semmisnek nyilvánította, döntését azzal indokolva, hogy az illetékes önkormányzat nem tett eleget az államháztartási törvény szerint kötelező pályáztatásnak.

Az Andrássy út 47. adás-vételi szerződésével kapcsolatban egyéb problémák is felmerültek: a 2004-ben 150 millió forintért értékesített ház értékét ugyanebben az évben 694 millió forintra becsülték. Az alacsony vételárat azzal indokolták, hogy az új tulajdonosnak egyrészt fel majd újítania az épületet, illetve ki kell költöztetnie a jelenlegi bérlőket, azonban a lakosság miatti értékcsökkenés a hatályban lévő törvények szerint nem lehet nagyobb az ingatlan értékének 50 százalékánál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?