15 °C Budapest

Vissza az egész - pert nyert a palota-bérlő

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 15:00

Precedens értékű lehet az a per, amelyet az Andrássy út 47. alatt lévő Trieszt kávéház bérlője, Losonczy Pál nyert meg a VI. Kerületi önkormányzattal szemben - írja a Népszabadság.

A VI. Kerületi önkormányzat 2004-ben értékesített nyolc Andrássy úti palotát, amelynek bérlőit csupán az adás-vétel tényéről értesítették. A feltűnően alacsony áron értékesített paloták lakói azonban nem akartak belenyugodni a számukra előnytelen helyzetbe, és perek sokaságát indították a szerintük jogszerűtlenül eljáró önkormányzat ellen.

Ez a persorozat érkezett a héten az egyik állomásához, mikor a Fővárosi Ítélőtábla a felperesnek adva igazat, az Andrássy út 47. alatt álló épület adás-vételi szerződését semmisnek nyilvánította, döntését azzal indokolva, hogy az illetékes önkormányzat nem tett eleget az államháztartási törvény szerint kötelező pályáztatásnak.

Az Andrássy út 47. adás-vételi szerződésével kapcsolatban egyéb problémák is felmerültek: a 2004-ben 150 millió forintért értékesített ház értékét ugyanebben az évben 694 millió forintra becsülték. Az alacsony vételárat azzal indokolták, hogy az új tulajdonosnak egyrészt fel majd újítania az épületet, illetve ki kell költöztetnie a jelenlegi bérlőket, azonban a lakosság miatti értékcsökkenés a hatályban lévő törvények szerint nem lehet nagyobb az ingatlan értékének 50 százalékánál.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem