34 °C Budapest

Vegyél kastélyt 7 forintért!

Pénzcentrum
2006. augusztus 3. 11:00

A szlovák állam értékesíti az országban található műemlékeket és kastélyokat, mert nincs elegendő fedezetük arra, hogy felújítsák és karbantartsák az épületeket.A vételi ár sokszor gyakorlatilag 1 korona -azaz kicsivel több, mint 7 Ft-, mert az önkormányzatok olyan áron értékesíthetik az ingatlanokat, amilyenen szeretnék. Nem mondható el ugyanez az állami kézben lévő ingatlanoknál, viszont a kikiáltási ár ott sem éri el az épület igazi értékét, ezzel is ösztönözve a külföldi befektetőket, hogy műemlékeket vásároljanak.

Nagyon szépen hangzik, hogy bárkinek lehet kastélya 1 koronáért, viszont a szerződésben benne foglaltatik, hogy a vevőnek kötelessége felújítani és karban tartani az épületet, így a költségek máris néhány millió koronánál vannak egy reneszánsz típusú háznál, nemhogy egy kastély esetében.

Magyarországon is jellemző volt a rendszerváltás után a műemlékek értékesítése, és hazánkban is az volt a jellemző, hogy a befektetők szállodát építettek a történelmi ingatlanokból - nyilatkozta a Világgazdaságnak az önkormányzati hivatal egyik munkatársa. Azt szintén hozzátette, hogy természetesen mindig is lesznek olyan épületek, amelyek nem eladók, mint például az Országház vagy Nemzeti Múzeum.
Így nem válhat rémálommá a lakáskiadás

Az elmúlt években szinte általánossá vált a lakásbérleti piacon, hogy a bérbeadók egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot kérnek a bérlőtől a beköltözés feltételeként.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?