14 °C Budapest

Mi lesz veletek, pesti lakások?

Pénzcentrum
2006. augusztus 3. 16:00

Visszaesik a kereslet az újonnan épülő és a már felépített lakások iránt - az ingatlan vásárlások az eddigi 75 ezerről drasztikusan csökkentek, ami azt jelenti, hogy közel felére esett vissza azok száma, akik állításuk szerint lakást terveznek venni a közeljövőben.


A lakásvásárlás és ingatlanértékesítés csökkenése annak tudható be, hogy a családok kevesebb pénzügyi forrásokkal rendelkeznek az áfa- és energiaárak növekedésének következtében, így kevesebb pénz tudnak félretenni a családi kasszából arra, hogy a lakáshiteleket fedezzék, a havi megélhetési költségek emelkednek, a lakásvásárlás pedig későbbi évekre tolódik ki.

Bujtatott árcsökkenést és kedvezmények sorát fogják felajánlani a budapesti ingatlanértékesítő irodák, hogy fokozzák egy kicsit az egyre csökkenő lakásvásárlási vágyat. Az Al Holding vezérigazgatója a Világgazdaságnak tett nyilatkozata szerint a már elkészült lakások 90%-a el fog kelni.

A cégvezetők szerint Budán még mindig könnyebb ingatlant eladni és venni, mert nem jellemzi olyan mértékű túlkínálat a piacot, mint a pesti oldalon. Budán és a Duna-parti házaknál nem is számítanak árcsökkenésre.


 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06