27 °C Budapest

Mi lesz veletek, pesti lakások?

Pénzcentrum
2006. augusztus 3. 16:00

Visszaesik a kereslet az újonnan épülő és a már felépített lakások iránt - az ingatlan vásárlások az eddigi 75 ezerről drasztikusan csökkentek, ami azt jelenti, hogy közel felére esett vissza azok száma, akik állításuk szerint lakást terveznek venni a közeljövőben.


A lakásvásárlás és ingatlanértékesítés csökkenése annak tudható be, hogy a családok kevesebb pénzügyi forrásokkal rendelkeznek az áfa- és energiaárak növekedésének következtében, így kevesebb pénz tudnak félretenni a családi kasszából arra, hogy a lakáshiteleket fedezzék, a havi megélhetési költségek emelkednek, a lakásvásárlás pedig későbbi évekre tolódik ki.

Bujtatott árcsökkenést és kedvezmények sorát fogják felajánlani a budapesti ingatlanértékesítő irodák, hogy fokozzák egy kicsit az egyre csökkenő lakásvásárlási vágyat. Az Al Holding vezérigazgatója a Világgazdaságnak tett nyilatkozata szerint a már elkészült lakások 90%-a el fog kelni.

A cégvezetők szerint Budán még mindig könnyebb ingatlant eladni és venni, mert nem jellemzi olyan mértékű túlkínálat a piacot, mint a pesti oldalon. Budán és a Duna-parti házaknál nem is számítanak árcsökkenésre.


 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?