7 °C Budapest

Könnyebben juthatsz lakáshoz

Pénzcentrum
2006. április 4. 09:10

A kormány a jövőben 40 évre emelné a lakáshitelhez nyújtott állami kezességvállal korhatárát a jelenlegi 35-ről. Sok szakértő mégis csupán kampányfogásként értékeli.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kormány  a jövőben 40 évre emelné a lakáshitelhez nyújtott állami kezességvállal korhatárát a jelenlegi 35-ről. Sok szakértő mégis csupán kampányfogásként értékeli - írja mai számában a Napi Gazdaság.
Horváth Csaba, kormánypárti szakpolitikus, hét végi tájékoztatóján azt is bejelentette, hogy fokozatosan 10 millió forintra emelnék a használt lakás vásárlására nyújtott kamattámogatott hitel összegét. Ha ez a lehetőség megvalósulna, még szélesebb kör számára válna elérhetővé a konstrukció. Az ügyfelek mellett a bankárok is elégedettek lehetnének, ugyanis ők már akkor is boldogok lennének, ha a jelenlegi 5 millió forintos határt nyolcra emelnék.

Szakemberek azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a keresletnek gátat szab, hogy a forintalapú hitelek drágábbak a devizahiteleknél. Az Erste Bank a program februárban hatályba lépett változtatásával kapcsolatban úgy számolt, hogy az igénybevevők korhatárának 30 évről 35 évre történő növelése 50 százalékos keresletnövekedéssel járhat. Az életkori további lazítása újabb növekedéssel járhat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG