7 °C Budapest

Új vizekre evez az AEGON

Pénzcentrum
2006. március 23. 15:30

Ismét egy jó évet tudhat maga mögött az AEGON Magyarország Zrt. A cég konszolidált adózás előtti profitja megközelítette a 20 Mrd forintot. Ennek elérésében meghatározó szerepet kapott a biztosító 7 százalékos növekedése az élet-, lakás- és gépjármű-biztosításban, valamint az erős költségkontrolja és sikeres befektetési teljesítménye. Éppen ezért az igazgatóság úgy döntött, hogy a múltbéli sikereket meglovagolja és új babérokra tőr. Nézzük a részleteket!

Ismét egy jó évet tudhat maga mögött az AEGON Magyarország Zrt. A cég konszolidált adózás előtti profitja megközelítette a 20 Mrd forintot. Ennek elérésében meghatározó szerepet kapott a biztosító 7 százalékos növekedése az élet-, lakás- és gépjármű-biztosításban, valamint az erős költségkontrolja és sikeres befektetési teljesítménye. Éppen ezért az igazgatóság úgy döntött, hogy a sikereket meglovagolja és új babérokra tör. Nézzük a részleteket!
A társaság konszolidált adózás előtti eredménye egy több mint 5 százalékos növekedés után, 19,4 milliárd forintos szinten állapodott meg. Ebből az eredményből, egy közel 7 százalékos növekedést követően, a biztosító 18,7 milliárd forinttal részesedett. Ennek elérésében meghatározó szerepet kapott a biztosító több mint 7 százalékos növekedése az élet-, lakás- és gépjármű-biztosításban, valamint hagyományosan erős költségkontrollja és kimagaslóan sikeres befektetési teljesítménye. A társaság által kezelt szerződések darabszáma megközelíti a 2 milliót. Ebben az évben várhatóan 6,7 milliárd forint osztalékot fizet a cég a holland tulajdonosnak, ez mindössze 0,2 milliárd forinttal haladja meg a tavalyi évben kifizetett összeget.
Dr. Kepecs Gábor az AEGON Magyarország Zrt. És a közép-kelet európai régió vezérigazgatója elmondta, hogy ennek a "visszafogott" osztalékfizetésnek a hátterében egy új területre való belépés áll.
A díjbevételek tavaly átlagosan 7,2 százalékkal 71,7 milliárd forintra emelkedtek, míg a kárkifizetés 20,5 százalékkal 43,3 milliárd forintra nőtt.
A kifizetéseket tekintve a tavalyi év viharos év volt, komoly esőzésekkel ami a károk megugrását okozta a lakások esetében, így e kifizetés 6,6 milliárd forintról 7,4 milliárd forintra nőt. Gépjárművek esetében ennél is nagyobb volt az ugrás a bruttó kifizetések ugyanis 36,5 százalékkal 5,3 milliárd forintra emelkedett. Az összes kárkifizetés 20,5 százalékkal 43,3 milliárd forintra nőtt.
Az Aegon a csoport régiós beruházásait illetően is sikeres évet zárt. 2005 januárjában kezdte meg működését az Aegon szlovákiai magánnyugdíjpénztár, amely jelenleg már közel 100 ezer tagot tudhat magáénak. A csehországi életbiztosító vállalat 2005 áprilisától saját hálózatán keresztül az ország egész területén kínálja a cseh piac igényeinek megfelelő modern életbiztosításokat. Tavaly a lengyel piacon is megjelent a társaság. Az Aegon csoport tavaly megvásárolta a Nationwide amerikai biztosító lengyelországi életbiztosítási leányvállalatát. Az Aegon Lengyelország piacvezető az egyszeri díjas életbiztosítások területén, s 2005-ben a teljes életbiztosítási piac 4. legerősebb életbiztosítója.
Kepecs Gábor bejelentette, hogy biztosítási és nyugdíjpénztári sikerek után, önálló pénzügyi vállalkozást alapít az Aegon Magyarország a jelzáloghitel tevékenység megkezdése céljából - jelentette ki a biztosító elnök-vezérigazgatója.

A társaság az év utolsó negyedévében kezdi meg működését és 3-5 éven belül 5-10 százalékos piaci részesedést szeretne elérni. Kepecs szerint a jelzálogintézmény megalapítására a biztosító saját forrásai elegendőek. Az Aegon nem kíván egyéb területeken versenyezni a hazai kereskedelmi bankokkal. Termékei között szerepelni fognak mind a forint alapú mind pedig a deviza alapú jelzáloghitelek. Természetesen új és használt lakás vásárlást, felújítását is szeretnék finanszírozni de szabad felhasználásra is folyósítanak majd hiteleket. Azonban, a törvényi szabályozásnak köszönhetően, nem folyósítanak majd kamattámogatott hiteleket és rövid távon azt sem tervezi, hogy refinanszírozóként jelennek meg a jelzálogpiacon. A társaság a piacra való sikeres betörés érdekében elsősorban a már meglévő tanácsadói állományára támaszkodik(2500 fő), valamint még 12 "hitelcentrumot" szeretne létrehozni a jelenleg is működő 10 ügyfélszolgálati iroda mellé, amelyek szintén bekapcsolódnak majd a hitelezésbe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem