Students attending an exam in university computer lab with a professor supervising them and their hands in focus.

Az Isten pénze sem elég? Súlyos összegekkel tartoznak a tankerületek, mikor lesz ennek vége?

2024. április 23. 08:30

Egy sor olyan tankerület van az országban, ahol még 100 milliónál is nagyobb az adósság. Mindez annak ellenére történik, hogy tavaly év végén a kormány 1800 milliárdot adott ezek rendezésére.

Úgy tűnik, hogy a komoly kormányzati segítség sem volt elegendő a tankerületeknek. Annak ellenére, hogy a kormány tavaly év végén 1800 milliárd forintot adott nekik aadósságrendezésre, már most is vannak olyanok közöttük, akiknek már januárban újabb tartozásaik voltak - tudta meg a Népszava.

A Magyar Államkincstár összesítéséből kiderül, hogy januárban huszonhat tankerület összesített adósságállománya elérte az 1880 milliárd forintot, ezek közül hétnél 100 millió forint közeli, vagy azt meghaladó volt a tartozás. A legnagyobbat, 340 millió forintot az a Belső-Pesti Tankerületi Központ halmozta fel, amelynek gazdasági vezetőjét nemrég korrupciós bűncselekmény gyanújával vették őrizetbe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem