A high school student proof reading her exam answers before the time limit is up.

Fájdalmas kiadás vár a magyar családokra: 10-ből 8-an nem tudják, honnan teremtsék elő a pénzt

2022. augusztus 10. 17:03

A magyar családok négyötöde számára nagy anyagi terhet jelent az iskolakezdés: nehézkes számukra a költségek előteremtése. Egy felmérésből kiderült, hogy a szülők szerint legalább 50 százalékkal drágábban szerezhetők be a tanszerek, felszerelések idén, mint korábban.

10 magyar családból 8 számára nagy terhet jelent az iskolakezdéssel kapcsolatos költségek előteremtése - derült ki a REGIO JÁTÉK felméréséből. Bár a kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor reális képet mutat a magyar családok helyzetéről a kérdésben.

A vállalat online vásárlás esetén 7, míg hagyományos vásárlásnál 10 százalékos kosárérték-növekedéssel számol az előző évhez képest. A nagy bevásárlásra a magyar családok jelentős része tudatosan készül – állapították meg az 1153 megkérdezettet érintő felmérésben.

Kiemelte, a legtöbben iskolatáskát vesznek ebben az időszakban, a szülők 65 százaléka ráadásul újat vásárol, jellemzően 10-20 ezer forintért. Tízből hat család akkor néz új iskolatáska után, ha az előző tartóssága már nem megfelelő. A döntés és a vásárlás során a kényelem, a tartósság és az ergonómia a három legfontosabb befolyásoló tényező. Utóbbi az embert és munkakörnyezetét tanulmányozó tudományág, melynek célja a testtartás, a hatékonyság és a kényelem javítása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A válaszadók közel háromnegyede szerint legalább 50 százalékkal drágábban szerezhetők be a tanszerek, felszerelések, ez pedig tízből nyolc család számára nagy terhet jelent. A felmérés szerint tízből kilenc család az anyagi lehetőségeiket tudatosan figyelembe véve készül a szeptemberi tanévkezdésre.

Neked mekkora teher az iskolakezdés?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem