A high school student proof reading her exam answers before the time limit is up.

Fájdalmas kiadás vár a magyar családokra: 10-ből 8-an nem tudják, honnan teremtsék elő a pénzt

2022. augusztus 10. 17:03

A magyar családok négyötöde számára nagy anyagi terhet jelent az iskolakezdés: nehézkes számukra a költségek előteremtése. Egy felmérésből kiderült, hogy a szülők szerint legalább 50 százalékkal drágábban szerezhetők be a tanszerek, felszerelések idén, mint korábban.

10 magyar családból 8 számára nagy terhet jelent az iskolakezdéssel kapcsolatos költségek előteremtése - derült ki a REGIO JÁTÉK felméréséből. Bár a kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor reális képet mutat a magyar családok helyzetéről a kérdésben.

A vállalat online vásárlás esetén 7, míg hagyományos vásárlásnál 10 százalékos kosárérték-növekedéssel számol az előző évhez képest. A nagy bevásárlásra a magyar családok jelentős része tudatosan készül – állapították meg az 1153 megkérdezettet érintő felmérésben.

Kiemelte, a legtöbben iskolatáskát vesznek ebben az időszakban, a szülők 65 százaléka ráadásul újat vásárol, jellemzően 10-20 ezer forintért. Tízből hat család akkor néz új iskolatáska után, ha az előző tartóssága már nem megfelelő. A döntés és a vásárlás során a kényelem, a tartósság és az ergonómia a három legfontosabb befolyásoló tényező. Utóbbi az embert és munkakörnyezetét tanulmányozó tudományág, melynek célja a testtartás, a hatékonyság és a kényelem javítása.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A válaszadók közel háromnegyede szerint legalább 50 százalékkal drágábban szerezhetők be a tanszerek, felszerelések, ez pedig tízből nyolc család számára nagy terhet jelent. A felmérés szerint tízből kilenc család az anyagi lehetőségeiket tudatosan figyelembe véve készül a szeptemberi tanévkezdésre.

Neked mekkora teher az iskolakezdés?

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?