Female teacher wearing a face mask while teaching children at elementary school and looking at camera.

Megszólalt az államtitkár: utolsó felszólítást kapnak az oltatlan tanárok

2021. december 21. 11:16

A kormányzat nem számít komoly működési problémákra az oltást megtagadó pedagógusok szabadságolása miatt, jelentette Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lejárt a határidő, az oltatlan pedagógusok még egy felszólítást kapnak, mielőtt januárban fizetetlen szabadságra küldenék őket. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár kifejtette, hogy számít komoly működési problémára az oltást megtagadó pedagógusok szabadságolása miatt.

Jelenleg a pedagógusok oltottsága a magyar átlag felett jár, az oltási kampány alatt is több tanár vette fel a védőoltást. December folyamán napi szinten 300-400 fő vette fel a védőoltást.

A határidő december 15-én lejárt, de ezt követően még kapnak egy felszólítást az érintettek, hogy 15 napon belül vegyék fel az oltást. Bízom abban, hogy akik eddig nem tették meg, év végéig még élni fognak az oltás lehetőségével. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer.

- mondta a Népszavának Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, aki azt is kifejtette, hogy végleges oltási adatokkal januárban tudnak szolgálni, azt pedig nem tudják, hogy pontosan hány tanár utasítja el a vakcinát teljesen. Az államtitkár az 5-11 évesek oltásáról is nyilatkozott, jelenleg mintegy 40 ezer kisgyermeket regisztráltak az oltásra.

Az 5-11 éves korosztályban mintegy 600 ezren vannak, tehát az arány egyelőre alacsony, nem is lep meg, ha a szülők megfontoltak, kicsit kivárnak.

- emelte ki Maruzsa Zoltán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 29. szombat
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?