17 °C Budapest
Children learning about plants in school class having fun

Ezzel mentenék meg a pedagógusokat Magyarországon: már a csőben az új tervezet

2021. szeptember 6. 10:15

Tanárok munkáját segítő szakembereket, pedagógus asszisztenseket képeznek majd a pedagógiai technikumokban – derült ki az RTL Klub riportjából.

A csatorna híradójában Palkovics László, az innovációért felelő miniszter azt mondta, hogy a segítők képzése hiánypótló képzés lesz. A tárca szerint ugyanis a tömeges, fiatal tanári elvándorlás egyik oka, hogy a pályakezdők nem érzik jól magukat abban a korosztályban, ahol megkezdik a tanítást. A pedagógus asszisztensek pedig valamelyest tehermentesíthetnék őket. A képzés részleteit idén dolgozzák ki, de az már bizonyosnak látszik, hogy 5 éves, és nagyon gyakorlatorientált lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KLIK: Nincs országos pedagógushiány!

Nagyon sok módszertani tartalék van az oktatási rendszerben Hajnal Gabriella szerint. A Klebelsberg Központ új elnöke egy friss interjújában többek közt arról beszélt, hogy fontos...

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30