Döntöttek az általános iskolai nulladik osztályról: itt a minisztérium bejelentése

2020. február 6. 09:00

Egyelőre nincs napirenden az általános iskolai nulladik osztály bevezetése az Emmiben, pedig tavaly nyár végén még úgy tűnt, hogy a kormányzat támogatja az elképzelést. A pedagógusok szakmai szervezetei már korábban is jelezték, hogy problémás lehet a nulladik évfolyam.

Nincs napirenden a nulladik évfolyam bevezetése - közölte a Népszava kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A napilap emlékeztet rá, hogy a közelmúltban a NAT-ról kiszivárgó információk és a Magyar Nemzet értesülései is arra engedtek következtetni, hogy a szabályozás megteremt majd a lehetőséget az óvoda és az általános iskola közötti, szabadon választható felkészítő osztály létrehozására.

A nulladik évfolyam sorsa kalandos: tavaly nyár végén úgy tűnt, hogy a kormányzat támogatja a bevezetését, de később az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) teljesen elfogadhatatlannak tartotta azt.

A felkészítő osztályok célja az lenne, hogy biztosítsa az átmenetet az óvoda és az iskola között, ám több szakmai szervezet sem támogatja az ötletet. A Civil Közoktatási Platform szerint a plusz évfolyam a szegregáció melegágya lehet, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület pedig többek között arra hívta fel a figyelmet, a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is adott volt nem iskolaérett gyerekeknek. A Népszava írása szerint a Pedagógusok Szakszervezete azt kifogásolta, nem látszik az intézkedés pénzügyi fedezete, és nem tudni, kiknek kellene foglalkozniuk a gyerekekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem