11 °C Budapest

Döntöttek az általános iskolai nulladik osztályról: itt a minisztérium bejelentése

2020. február 6. 09:00

Egyelőre nincs napirenden az általános iskolai nulladik osztály bevezetése az Emmiben, pedig tavaly nyár végén még úgy tűnt, hogy a kormányzat támogatja az elképzelést. A pedagógusok szakmai szervezetei már korábban is jelezték, hogy problémás lehet a nulladik évfolyam.

Nincs napirenden a nulladik évfolyam bevezetése - közölte a Népszava kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A napilap emlékeztet rá, hogy a közelmúltban a NAT-ról kiszivárgó információk és a Magyar Nemzet értesülései is arra engedtek következtetni, hogy a szabályozás megteremt majd a lehetőséget az óvoda és az általános iskola közötti, szabadon választható felkészítő osztály létrehozására.

A nulladik évfolyam sorsa kalandos: tavaly nyár végén úgy tűnt, hogy a kormányzat támogatja a bevezetését, de később az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) teljesen elfogadhatatlannak tartotta azt.

A felkészítő osztályok célja az lenne, hogy biztosítsa az átmenetet az óvoda és az iskola között, ám több szakmai szervezet sem támogatja az ötletet. A Civil Közoktatási Platform szerint a plusz évfolyam a szegregáció melegágya lehet, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület pedig többek között arra hívta fel a figyelmet, a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is adott volt nem iskolaérett gyerekeknek. A Népszava írása szerint a Pedagógusok Szakszervezete azt kifogásolta, nem látszik az intézkedés pénzügyi fedezete, és nem tudni, kiknek kellene foglalkozniuk a gyerekekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem