16 °C Budapest
Kisgyermekes szülők, figyelem! Nagyon fontos határidőhöz érkeztünk

Kisgyermekes szülők, figyelem! Nagyon fontos határidőhöz érkeztünk

2015. május 4. 15:20

Idén tavasszal kell beíratni az óvodába azokat a gyerekeket, akik augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket,  - amennyiben a szülők így döntenek. Az óvodakötelezettséget ugyanis el lehet tolni egy-két évig. Aki idén íratja be a gyerekét, annak sietnie kell, május 4. és 8. között van a legtöbb intézményben a felvétel.

A köznevelési törvény kimondja, hogy minden harmadik életévét betöltött gyermeknek óvodába kell járnia, ugyanakkor a szülő kérvényezheti a mentességet, eltolhatja a gyermek idősebb koráig a beíratást.

Ha valaki a beiratkozás mellett dönt: a legtöbb fővárosi kerületben ezt

május 4. és 8. között teheti meg.

De érdemes tájékozódni az önkormányzatnál, mert egyes vidéki helyszíneken eltérő dátumokat tapasztalhatunk.

Mit kell vinni?

A beíratáskor be kell mutatni a gyermek:

  • nevére kiállított személyi azonosítót,
  • a lakcímet igazoló hatósági igazolványt,
  • továbbá a szülő személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt
  • a nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén,

A sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekeket nevelő óvodába való felvételhez a szakértői és rehabilitáció bizottság javaslata szükséges. Az SNI-s gyermekek óvodai nevelése az e célra létrehozott gyógypedagógiai intézményben, konduktív pedagógiai intézményben, óvodai csoportban, vagy a többi gyermekkel részben vagy egészben együtt, azonos csoportban történhet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hova lehet?

A legtöbb esetben a körzetileg illetékes óvodába lehet beíratni a gyerekeket. Ha a szülő egy másik intézménybe vinné a gyerekét, a jelentkezési lapon megjelölheti a választott óvodát. Aki azonban nem az óvoda felvételi körzetében lakik, csak a körzetes jelentkezők felvétele után fennmaradó férőhelyekre kerülhet be.

Az óvodai ellátás szeptember 1-jén indul, és 2016. augusztus 31-ig tart.

A legtöbb intézmény júniusban értesíti a jelentkezőket a felvételről.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?