Nehéz elhinni: többet olvasnak és írnak a mai gyerekek, mint szüleik

Nehéz elhinni: többet olvasnak és írnak a mai gyerekek, mint szüleik

2014. október 7. 16:32

A mai fiatalok többet olvasnak, és egyes felmérések szerint 15-ször többet írnak, mint az előző generáció - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Ma már nem csak a generációk között van jelentős különbség a médiahasználatban, de akár testvérek között is lehetnek is ugrások.

A mostani szülők is használják az okos eszközöket, de mégsem feltétlenül tudják, milyen média otthont teremtettek meg a gyermekeiknek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Az új médiavilág átalakítja az olvasási szokásokat, például a linkek használatával - erről is beszélt a Budapesti Corvinus Egyetem docense.

Vannak kutatások, és ezek érdekesek, hogy többet olvasnak a gyerekek ma, mint régen. Mindenki azt hiszi, hogy nem, mert kevesebb könyvet olvasnak, és ha könyvet olvasnak, abból is inkább tankönyvet. Erre vannak adatok. Csak elfelejtjük, hogy a digitális térben is majdnem mindig olvasnak is egy kicsit. Nem kevesebbet olvasnak mennyiségre, hanem mást és másként

 - hangsúlyozta Aczél Petra.

A szakember szerint nem csak többet olvasnak, de többet is írnak a mai fiatalok, mint az előző generáció.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Stanfordon volt egy több éves kutatás, ami azt is megmutatta, hogy a mai fiatalok sokkal többet írnak, mint mi valaha. Nagyjából 15-szörös arányt állapítottak meg. Vagyis ennyivel többet ír ma egy 18-29 közötti fiatal, mint mondjuk 5 vagy 10 éve írt - mondta Aczél Petra.

Hozzátette: a gyerekeket évekig tanítják a kézírásra, miközben versenyhátrányt jelent számukra, ha nem tudnak tíz ujjal gépelni.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?