21 °C Budapest

Luxusiskolák Budapesten: akár 5 millió forint is lehet a tandíj

Pénzcentrum
2014. szeptember 1. 10:33

Az alap- és középfokú oktatás külön szeletét jelentik a nemzetközi iskolák, ahol az éves tandíj több millió forintra rúghat. A hazai felsőoktatási intézmények idén induló képzései közül összességében véve az önköltséges fogorvos és általános orvos szakok a legdrágábbak - írja a Napi Gazdaság.

Az alapítványi és magánóvodákban az oktatás havi költsége 70 és 150 ezer forint között mozog. Az általános iskoláknál van, ahol egy hónapra lebontva 10 ezer forintba kerül a gyermek taníttatása, máshol viszont akár 80 ezer forintot is ki kell fizetni. A középfokú intézményekben 25 ezer és 75 ezer forint közé esik ez az érték - fogalmazott Horn György, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) igazgatója.

A nemzetközi iskolák ára már a luxus kategória, például a Nagykovácsiban található Amerikai Nemzetközi Iskolában (AISB) az ötéveseknek évi 4 millió 81 ezer forintba kerül az óvoda, a 17-18 éves középiskolások egyévi tandíja pedig 4 millió 865 ezer forint. Vagy a főváros harmadik kerületében működő Brit Nemzetközi Iskolában az éves árak a legfiatalabbak tanításával 2 millió 288 ezer forinttól indulnak, a középfokú oktatás utolsó éveiben pedig már megközelítik az 5 millió forintot.

A hazai intézmények induló képzései közül az önköltséges fogorvos, valamint általános orvos szakok a legdrágábbak. A Semmelweis Egyetemen az előbbi, ötéves képzés szemeszterenként 1 millió 350 ezer forintba kerül, az utóbbi szakon pedig 12 félévig 1 millió 20 ezer forintot kell fizetni. Ezenkívül több olyan hazai képzés van, ahol az önköltség bőven meghaladja a félmillió forintot.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem