22 °C Budapest

1,6 millió gyereket véd az ingyenes balesetbiztosítás

Pénzcentrum
2013. április 11. 13:05

A Generali Biztosító nyerte az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításra kiírt állami pályázatot, így 2013-ban hozzávetőlegesen 1,6 millió gyermeknek nyújt védelmet. Az óvodában, iskolában, valamint azok területén kívül elszenvedett csonttörésre például 3000 forint biztosítási összeget fizet a biztosító a magyar állammal kötött szerződés alapján, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Generali.

2003 óta minden 3 és 18 év közötti gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, melynek költségeit az állam állja. Idén a Generali Biztosító nyerte el a szolgáltatásra kiírt pályázatot, így 2013-ban 340 ezer óvodás, 743 ezer általános iskolás, 127 ezer szakiskolai hallgató, valamint 414 ezer középiskolás számára nyújt majd védelmet a társaság. A biztosítás nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem azon túl is, egész évben és a nap 24 órájában, játék, sport, közlekedés, nyaralás során vagy az otthonukban szerzett sérülésekre is. Mindez a Föld valamennyi országára érvényes, beleértve a légtereket és a nemzetközi vizeket is. A biztosítási védelem a balesetből eredő halálesetre és maradandó egészségkárosodásra is kiterjed, súlyosabb esetben a kártérítés eléri a 300 ezer forintot.


Fontos tudni, hogy a biztosítási eseményt a biztosított törvényes képviselőjének a baleset bekövetkeztétől számított 30 napon belül kell bejelenteni. A biztosítás 2013. január elsejétől érvényes, így a társaság az idei év első hónapjaiban bekövetkezett kárbejelentéseket is fogadja.

A kartörés a leggyakoribb

A biztosító adatai szerint 2012-ben az alkartörés volt a leggyakoribb sérülés (35%), melyet a csukló-, kéztörés követett (24%), míg harmadik helyen a különböző lábszár-, boka-, térdsérülések álltak (19%).

A Generali 2012-es reprezentatív, 1200 fős mintán végzett felmérése szerint az általános iskolások 14 százalékát, a középiskolások 28 százalékát éri baleset a tanintézményben, míg 6 százalékuk szerez sérülést az oda vezető úton. Ezzel együtt is a legtöbb baleset otthon következik be.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A gyermekek leggyakrabban különböző esések, zuhanások miatt kerülnek kórházba. Erre legtöbbször lépcsőről, bútorokról, játszótéri eszközökről, teraszokról vagy 1-2 szintes házak erkélyeiről leesett gyermekek esetében kerül sor. A második legsűrűbben előforduló, kórházi ápolást igénylő gyermekbaleseti kategóriába a közlekedési balesetek tartoznak. Statisztikák szerint körülbelül minden 10. közlekedési balesetben sérül meg 18 éven aluli gyermek.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM