12 °C Budapest

Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat: itt vannak a részletek

2020. április 6. 12:16

Visszavezetik a 13. havi nyugdíjakat - jelentette be Orbán Viktor. A kormányfő ismertette a részleteket is.

Visszahozzák a 13. havi nyugdjakat - jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. Mint mondta, a nehéz időkben nem csak a dolgozókra, hanem az idősekre is gondolni kell. A miniszterelnök ismertette: a család- és nyugdíjasvédelmi program keretein belül négy részletben jön vissza a juttatás.

2021. februárjában a januári nyugdíjon felül egy heti nyugdíjat utalnak majd, ez lesz majd 2022-ben, '23-ban és '24-ben is

- fogalmazott a kormányfő.

Pénzcentrum vélemény
Fontos kiemelni, hogy a nyugdíjasok az elmúlt években nem részesültek a jelentős hazai bérnövekedésből, mert a nyugdíjak "csak" az inflációt követve emlekedtek. Így a mostani lépéssel a nyugdíjak valmelyest felzárkózhatnak a keresetekhez, főként, hogy a munkaerőpiacra is komoy ütést mért a koronavírus-válság, sokakat elbocsátottak, és számosszektorban a bérek is befagytak (jobb esetben). A Portfolio elemzői véleménye szerint az viszont mindenképp kockázatosnak látszik, hogy a bizonytalan gazdasági környezetben a kormány a költségvetésbe négy éven keresztül beégeti a nagyobb nyugdíjkiadásokat. Érdemes megjegyezni, hogy ebben a formájában ez a lépés (időzítésben) nem a koronavírus-járvány elleni védekezés része.

A gazdaságvédelem keretében meghirdetett 2. csomagról olvasd el alábbi cikkünket:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem