10 °C Budapest
Kiderült: ennyi nyugdíjat kap a legendás rádiós, Boros Lajos

Kiderült: ennyi nyugdíjat kap a legendás rádiós, Boros Lajos

2021. február 27. 10:09

"Én elhülyéskedtem az életemnek a 80 százalékát, és így a lejtő felé ökölbe szorul azember gyomra"- mondta az egykori rádiós Joshi Bharatnak a LifeTV műsorában.

Boros Lajos kendőzetlen őszinteséggel mesélt Joshi Bharatnak anyagi helyzetéről. A rádiós műtétje előtt hat évvel ment el nyugdíjba, onnantól kezdve a tartalékaikból éltek. Boros Lajos úgy fogalmazott, elhülyéskedte az élete 80 százalékát, de a lejtő felé közeledve ökölbe szorul a gyomra.

Lassan eladogadták az értékeiket, például az autójukat, hogy meg tudjanak élni. A műsorvezetőnek elárulta azt is, hogy 100 ezer forint körüli összeget kap nyugdíjként.

Az öngondoskodás ma már nem opció

Jelenleg az látszik, hogy önmagában az állami ellátórendszer egy jó nyugdíjhoz nem lesz elég a jövőben, hiszen öregszik a társadalom, egyre kevesebb fiatal dolgozó tart el egyre több nyugdíjast.

Magyar nyugdíjszakértők szerint minél előbb kezdünk spórolni a nyugdíjas éveinkre, annál jobb. A 30-as éveikben járóknak már erősen ajánlott megtakarítani, miközben gyakran ilyen idősen az ember még lakásra gyűjt, gyermekvállalásra tesz félre, autóra, nyaralásra spórol, vagy vállalkozás indításhoz, karrierváltáshoz gyűjt tőkét. A koronavírus járvány hatásai miatt sokan átgondolták, mire gyűjtsenek, változtak a prioritások, többen tesznek félre idős korukra.

Sokan azonban azt sem tudják, hogy álljanak neki, holott minél előbb elkezdenéd, annál biztosabb lábakon állnál a nyugdíjas éveidben. Hazánkban a nyugdíj előtakarékosságnak több formája is létezik: az önkéntes nyugdíjpénztár az egyik államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítási forma, a nyugdíjbiztosítás és a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) mellett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezek az évek során jelentős tőkét halmozhatnak fel, amely plusz jövedelmet tud majd biztosítani az állami nyugdíjon felül.

 

(Fotó: MTI: Beliczay László)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 11. vasárnap
Leó, Szaniszló
14. hét
Április 11.
Debrecen napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?