Fontos változás a nyugdíjpénztáraknál: milliókban dúskálhatsz öregkorodban

Fontos változás a nyugdíjpénztáraknál: milliókban dúskálhatsz öregkorodban

2017. október 8. 14:30

A jogszabályi környezet 2016-ban teremtette meg a lehetőséget a befektetések két portfólióban történő megosztására. Az idei év eddigi részében a pénztárak nem éltek ezzel a lehetőséggel, mostanra azonban megváltozott a helyzet.

A hazai pénztárpiacon elsőként vezette be a portfóliómegosztási lehetőséget az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár. Az újításnak hála a pénztártagok egyszerre két különböző kockázatú és hozamú portfólióban tarthatják megtakarításaikat. Az újítás egyik legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatást választók ezáltal teljesen személyre szabhatják befektetésüket.

Az újítás ideális választás azoknak, akik nagyobb, akár többmillió forintos vagyonnal rendelkeznek a pénztárban, és megtakarításuk egy részét szívesen tartanák magasabb hozamelvárású, ezzel együtt magasabb kockázatú portfólióban, de azoknak a pénztártagoknak is kedvező lehetőség, akik azért tartják két pénztárban nyugdíj-megtakarításukat, mert két, eltérő kockázatú portfólió választására eddig nem volt lehetőségük egy pénztáron belül. Előnyös azoknak a nyugdíjcélú megtakarítóknak is, akik a nyugdíjhoz közeledve fokozatosan alacsonyabb kockázatú portfólióra váltanának, de egyelőre nem a teljes megtakarításukkal.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16