31 °C Budapest
Luxusban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: nem titkolta, miből

Luxusban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: nem titkolta, miből

2016. szeptember 6. 16:47

"Nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon" - vallja Geszti Péter, éppen ezért ő már régóta takarékoskodik idős napjaira. Sajnos csak kevesen vannak ezzel ugyanígy, felmérések szerint csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Ha nem gondoskodsz előre magadról, nem vagyok benne biztos, hogy más segíteni fog neked. A legjobb, ha az öngondoskodást komolyan veszed. Ebben nem vagyunk általában jók társadalmi szinten más országokhoz képest, de szerintem elég kemény idők jönnek majd. Én előtakarékoskodásban vagyok hosszú évek óta, mert azt gondolom, hogy nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon"

- nyilatkozta a 24.hu-nak Geszti Péter.

És hogy mennyire igaza van a reklámszakembernek, azt ma már több statisztikai adat is igazolja. Ezek szerint a magyar nyugdíjrendszer legnagyobb problémája az, hogy a társadalom szépen lassan elöregszik, a korfa pedig egyre inkább fordított piramis formáját veszi fel.

Szakértők szerint emiatt a hazai nyugdíjrendszer 20-30 évig ugyan még kitarthat, de azt követően a romló demográfiai tendenciák miatt nem lehet majd elkerülni az állami nyugdíjak visszaesését.

Egyszerűen nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére.

Ugyan a foglalkoztatottság egyelőre állami segítséggel javulni tudott (persze ne feledkezzünk meg a közfoglalkoztatás torzító hatásáról), de az idősek és a foglalkoztatottak aránya, a romló demográfia adatok következtében idővel könnyen felborulhat. Aggasztó folyamat például, hogy a 20-30 év közötti korosztály nem akar házasodni és gyereket vállalni, ezen felül több százezren hagyták el az országot és a döntő többségük nem is akar visszatérni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem elég tehát a sült galambra várni, hanem ma az öngondoskodás is feltétlenül szükséges a gondtalan nyugdíjas évekhez - ahogy egyébként vallja ezt Geszti Péter is. A lakosság körében viszont ezt az alapvetést ma még kevesen osztják, kutatások szerint

csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Pedig, ha valaki legalább annyi pénzből szeretne élni nyugdíjasként, mint amennyit ma keres, ahhoz hozzávetőlegesen 15-20 millió forintot kellene félre tennie a munkával töltött évek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?