25 °C Budapest
Luxusban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: nem titkolta, miből

Luxusban élhet nyugdíjasként Geszti Péter: nem titkolta, miből

2016. szeptember 6. 16:47

"Nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon" - vallja Geszti Péter, éppen ezért ő már régóta takarékoskodik idős napjaira. Sajnos csak kevesen vannak ezzel ugyanígy, felmérések szerint csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Ha nem gondoskodsz előre magadról, nem vagyok benne biztos, hogy más segíteni fog neked. A legjobb, ha az öngondoskodást komolyan veszed. Ebben nem vagyunk általában jók társadalmi szinten más országokhoz képest, de szerintem elég kemény idők jönnek majd. Én előtakarékoskodásban vagyok hosszú évek óta, mert azt gondolom, hogy nyugdíjra senki nem számíthat Magyarországon"

- nyilatkozta a 24.hu-nak Geszti Péter.

És hogy mennyire igaza van a reklámszakembernek, azt ma már több statisztikai adat is igazolja. Ezek szerint a magyar nyugdíjrendszer legnagyobb problémája az, hogy a társadalom szépen lassan elöregszik, a korfa pedig egyre inkább fordított piramis formáját veszi fel.

Szakértők szerint emiatt a hazai nyugdíjrendszer 20-30 évig ugyan még kitarthat, de azt követően a romló demográfiai tendenciák miatt nem lehet majd elkerülni az állami nyugdíjak visszaesését.

Egyszerűen nem lesz elég járulékfizető a mostani szintekhez hasonló nyugdíjak kifizetésére.

Ugyan a foglalkoztatottság egyelőre állami segítséggel javulni tudott (persze ne feledkezzünk meg a közfoglalkoztatás torzító hatásáról), de az idősek és a foglalkoztatottak aránya, a romló demográfia adatok következtében idővel könnyen felborulhat. Aggasztó folyamat például, hogy a 20-30 év közötti korosztály nem akar házasodni és gyereket vállalni, ezen felül több százezren hagyták el az országot és a döntő többségük nem is akar visszatérni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem elég tehát a sült galambra várni, hanem ma az öngondoskodás is feltétlenül szükséges a gondtalan nyugdíjas évekhez - ahogy egyébként vallja ezt Geszti Péter is. A lakosság körében viszont ezt az alapvetést ma még kevesen osztják, kutatások szerint

csupán minden harmadik magyar spórol a nyugdíjára.

Pedig, ha valaki legalább annyi pénzből szeretne élni nyugdíjasként, mint amennyit ma keres, ahhoz hozzávetőlegesen 15-20 millió forintot kellene félre tennie a munkával töltött évek alatt.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?