21 °C Budapest
Hatalmas kedvezmény jár a nyugdíjasoknak: sietniük kell

Hatalmas kedvezmény jár a nyugdíjasoknak: sietniük kell

2016. február 10. 06:11

Idén is jelentkezhetnek a nyugdíjasok a kedvezményes fürdőbelépőkért és üdülési lehetőségekért az Erzsébet-program keretében. Érdemes sietni, mert a pályázni a keret kimerüléséig, de legfeljebb február 29-ig lehet.


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében 2016-ban is lehetőséget nyújt a nagycsaládosoknak, a fogyatékossággal élőknek és a nyugdíjasoknak a kedvezményes üdülésre, vagy kedvezményes fürdőbelépő megváltásra. Idén a korábbi évek tapasztalataihoz képest nagyobb az érdeklődés, egyszerre több ezren regisztrálnak, töltenek fel profiladatokat vagy pályáznak - olvasható a program hivatalos honlapján.

Ezért is fordulhatott elő, hogy a napokban a program Facebook-oldalát számtalan panaszkodó komment árasztotta el. Sok nyugdíjasnak az okozza a gondot, hogy a jelentkezés csak online lehetséges és annak a menete is rendkívül bonyolult. A hatalmas rendszerterhelés érdekében most egyszerűsítették is a pályázatok beadásának menetét.

Lássuk a részleteket

Az interneten benyújtott adatlapon egy pályázat keretében kizárólag egy személy pályázhat, és részesülhet az alapítvány által nyújtott támogatásban. Egy nyugdíjas tehát kizárólag egy helyre (vagy szociális üdülési vagy kedvezményes fürdőjegy pályázatra) jelentkezhet.

Évről évre egyébként egyre több a jelentkező, tavaly már közel 58 ezer nyugdíjas jutott kedvezményes pihenési lehetőséghez.

Kik és meddig jelentkezhetnek?

A támogatásra 60. életévüket betöltött nyugdíjasok jelentkezhetnek, akinek rendszeres, havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. (pl. nyugdíj melletti munka) Azoknak is érdemes próbálkozni, akik a korábbi években nem kaptak támogatás, őket ugyanis előnyben részesítik az elbírálás során.

Pályázni a keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb február 29-ig lehet.

Mennyibe kerül?

Elnyert támogatás esetén 5000 forint önerő befizetésével vehető igénybe az üdülési szolgáltatást az elő-, valamit az utószezonban, hiszen a főszezonban főként az iskolás gyermekek üdülnek. A szálláshelyek között ITT keresgélhetünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Előszezon: 2015. június 15-ig
  • Utószezon. 2015 szeptember 1-től , 2015 december 31-ig

A kedvezményes fürdőbelépő pedig 2500 forint önerő befizetése mellett, országosan mintegy 80 fürdő igénybevételét biztosítja, az egyes helyszínektől függően legalább 5, és legfeljebb 33 alkalommal. A részvevő fürdők teljes listája ITT található.

Meddig kell fizetni?

A pályázókat legkésőbb a benyújtási határidőt követő 30 napon belül e-mailben értesítik  az eredményekről. Az érvényes jelentkezés feltétele azonban a pályázati önrész határidőre történő befizetése is, idén ez a határidő pedig

március 31.

Az önrészt egy összegben kell az Alapítvány által megküldött postai csekken keresztül vagy a program hivatalos honlapján elektronikus bankkártyás fizetéssel az Alapítvány részére befizetni.

Fontos tudni, hogy a támogatás nem fedezi a fürdőbe, üdülőhelyre utazás költségeit, és nem is használható fel az útiköltség megtérítésére. Az elnyert támogatásokat pedig a pályázó a saját nevére kiállított elektronikus kártyával tudja majd igénybe venni.

Hogyan lehet pályázni?

  • 1. Regisztrációt követően töltsük le a Hozzájáruló nyilatkozatot
  • 2. Nyomtassuk ki
  • 3. A Hozzájáruló nyilatkozatot töltessük ki két tanúval, és írjuk alá
  • 4. Készítsünk 1 MB-nál kisebb méretű képet a nyilatkozatról
  • 5. Az elkészült fotót küldjük el a hozzajarulony@erzsebetprogram.hu e-mail címre (fontos, arról az e-mail címről küldjük, amivel regisztráltunk)
  • 6. Töltsük ki profiladatainkat a honlapon
  • 7. A pályázat beadásakor jelöljük be, hogy e-mailben már elküldtük a Hozzájáruló nyilatkozatunkat
  • 8. Véglegesítsük és nyújtsuk be a pályázatot

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?