2019. március 18. hétfő Sándor, Ede

Nincs jó megoldás: 2019 a bizonytalanság éve lesz


A tavalyi év az elmúlt száz év legrosszabb tőkepiaci éve volt, és 2018-ban sem számíthatunk nagy hozamokra. Nagy vállalati nyereségekre és pénzbőségekre nem számíthatunk, ezért igazán nehéz megtalálni a következő évben a jó befektetési lehetőségeket - írja az Index.

2018-ban szinte eltűntek a hozamok a paicról, ebből a szempontból 2019-ben sem várható nagy változás. Épp ezért a következő évben nem is annyira atartós befektetési pozíciókra érdemes építeni, hanem magas készpénzhányadból lecsapni akár a kisebb áresésekre is.

Nehéz megtalálni a legjobb hozammal kecsegtető befektetéseket, ezek közül azonban az Indexnek megszólaló szakértők többek között az inflációkövető államkötvényt, az aranyat, a kelet-közép-európai papírokat, ezen belül is a magyar papírokat, a viszonylag magas hozammal kecsegtetővállalati kötvényeket, és az olajat emelték ki reálhozammal kecsegtető befektetési lehetőségek közül.

A következő évben fel kell készülnünk a piaci volatilitásra is - a piac a rossz hírekre hisztérikusan reagál, és emiatt meg kell barátkozni a nagy esésekkel is.

A Pénzcentrum is megkérdezte az elemzőket, befektetési alapkezelőket, hogy mik a prognózisaik a következő évre. Az erről szóló cikkünket itt olvashatod.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS