2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Kiderült, nagyon félnek a magyarok, szinte rettegnek a vírustól


Kiderült, miilyen mértékben aggódnak a vírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt az emberek: a magyarok rettegnek.

A koronavírus tapasztalatait nyomon követő, öt közép-európai országban folytatott National Pandemic Alarm (nemzetközi járványügyi riasztás) felmérés szerint Pánik index 69,8 százalékon áll Magyarországon, ilyen mértékben aggódnak a vírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt az emberek. Ezzel megelőzzük Csehországot (61,5%) és Szlovákiát (67,8%), és csak hajszálnyira vagyunk lemaradva a 70 százalékot elérő Lengyelországtól. A pánik leküzdésében azonban a cégeknek is szerepe lehet, hiszen, ha olyan támogatási programot tudnak indítani, amivel az emberek azt érzik, hogy aktívan hozzájárulhatnak a válsághelyzet megoldásához, a félelem is csökkenhet.

"A digitális banki ügyintézés ösztönzésével, amely nemcsak innovatív, de járványügyi szempontból a legbiztonságosabb módja pénzügyeink rendezésének, most azt támogathatjuk, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre - a kórházak koronavírus elleni küzdelmét. Az ügyfelek bevonásával történő kampány emellett enyhítheti azt az aggodalmat, amelyet a vírusjárvány előidéz, hiszen ők is aktívan részt vesznek az adományozásban" - mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A vírusjárvány idején az online banki megoldások gyors és könnyű megoldást kínálnak a pénzügyek rendezésére, amihez könnyen alkalmazkodtak a cégek és a lakosság. Az online bankkártyás fizetéseknél nagyon dinamikus, 55 százalékos növekedést látunk idén márciusban a tavalyi év azonos időszakához képest, az online fizetések értéke pedig még ennél is drasztikusabban, 70 százlékkal emelkedett 2019 márciusához képest. A pénzügyi tudatosság azonban most még nagyobb szerepet kap. A bank 2020. május 1. és 31. között futó adományozási programjában ugyanis a lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után 10 forintot adományoz a járványkórházak számára. Az összeget a kórházak saját maguk által meghatározott eszközökre és költségekre fordíthatják a betegek kezelésével összefüggésben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS