2021. február 28. vasárnap Elemér

Elhiszed? 1500 milliárd forinttal nőtt a magyar háztartások pénzbeli vagyona

  • MTI
  • 2020. augusztus 28. péntek 18:02

Egyre megtakarítóbbak a háztartások, erre hívta fel a figyelmet Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke Szegeden, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi konferenciáján - közölte az ÁSZ pénteken.

A közleményben felidézik, hogy "Minden családba kellene egy pénzügyminiszter" szavakkal hívta fel a figyelmet Domokos László 2020 áprilisában arra, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági következményeinek mérséklésében meghatározó a magyar lakosság pénzügyi kitettsége.

A jubileumi konferencián Domokos László rámutatott arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint 2020 második negyedév végére jelentősen - mintegy 1500 milliárd forinttal - nőtt a magyar háztartások pénzbeli vagyona. Ez arra utal, hogy a magyar lakosság a korábbiaknál tudatosabban és megfontoltabban reagált a válságra, megfogadta a tanácsot, és a nehéz körülmények között is fokozottan törekedett a megtakarításra.

Nagyon nem mindegy, hol tartod a spórolt pénzed! Keress egy profi számlacsomagot kalkulátorunkban!

Az ÁSZ elnöke kiemelte, rendkívül fontos az új generációk vállalkozási ismereteinek és készségének fejlesztése is, hiszen az innovációtól a munkahelyteremtésig ezek érdemi, jövőt alakító tényezők.

Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának ilyen komplex fejlesztését. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta az ÁSZ ez irányú tevékenységét, törekvéseit - írják a közleményben.

Az ÁSZ elnöke bejelentette: 2020-ban a számvevőszék megismétli felmérését, így lehetőség nyílik megismerni a felsőoktatásban tanulók tudásának, attitűdjének, viselkedésének aktuális jellemzőit, különös tekintettel a megváltozott társadalmi, gazdasági, technikai környezetre, és az utóbbi időben a középiskolások számára bevezetett képzési programok hatására.

A kutatásban az Állami Számvevőszék együttműködik a Corvinus Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Szent István Egyetemmel és a Budapesti Metropolitan Egyetemmel. Ehhez a körhöz csatlakozik a szegedi székhelyű Gál Ferenc Egyetem.

Az eseményen erről írt alá szándéknyilatkozatot Domokos László elnök és Kozma Gábor rektor, illetve a fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök - tájékoztatott az Állami Számvevőszék.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked