Cryptocurrency illustration concept shows the Bitcoin dropping down to the fall with the growth sign of graph on the blue shiny abstract background.

Óriási fordulat a kriptopiacon: ennek rengeteg magyar örülhet most, aki itt tartja a pénzét

2024. január 11. 07:58

Zöld utat kapott a bitcoin Amerikában - írja a Portfolio a Reuters tudósítása alapján. Az amerikai értékpapír-felügyelet szerdán jóváhagyta az első olyan amerikai tőzsdén jegyzett tőzsdén kereskedett alapokat (ETF), amelyek a bitcoint követik - mondta Gary Gensler, a felügyelet elnöke a lap beszámolója szerint. A döntés vízválasztó a világ legnagyobb forgalmú kriptovalutája és a szélesebb kriptoipar számára - írják.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet 11 kérelmet hagyott jóvá, többek között a BlackRock, az Ark Investments/21Shares, a Fidelity, az Invesco és a VanEck kérelmét - olvasható a honlapján közzétett közleményben. Egyes termékekkel várhatóan már csütörtökön megkezdődik a kereskedés, és ezzel elindul a piaci részesedésért folyó éles verseny. A termékek - amelyek egy évtizede készülnek - megváltoztatják a bitcoin helyzetét, mivel intézményi és kisbefektetőknek kínálnak lehetőséget a világ legnagyobb kriptovalutájának való kitettségre anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák azt. A Standard Chartered elemzői a héten azt mondták, hogy az ETF-ek csak idén 50-100 milliárd dollárt vonzhatnak, ami a bitcoin árfolyamát akár 100 000 dollárra is emelheti - írja a lap. Más elemzők szerint a beáramlás közelebb lesz az 55 milliárd dollárhoz öt év alatt.

A bitcoin ETF-ek előkészíthetik az utat más innovatív kriptotermékek számára is. Több kibocsátó például már beadta a spot ether ETF-eket, amelyek a második legnagyobb kriptopénz árfolyamát követik - írták. A bitcoin az elmúlt hónapokban több mint 70%-ot emelkedett az ETF-fel kapcsolatos hírek hátán, és a hét elején 2022 márciusa óta nem látott szintre emelkedett az árfolyama. Az ETF-fel kapcsolatos hírek megjelenése óta ugyanakkor nem ugrott az árfolyam, 46 ezer dollár körüli szinten mozog a bitcoin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 27. 14:30
Társadalmi egyeztetésre bocsátották az otthonfelújítási program pályázati kiírását. Május 6-ig bárki...
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm