0 °C Budapest
Shocked caucasian elderly woman at home looking at laptop seeing bad news. Sad frustrated 70 years senior grandmother reads about war or coronavirus on computer feels worried

Bárki előtt nyitva áll a legális nyugdíjtrükk: mégsem akarnak ezért bemenni a bankba a magyarok

2022. december 7. 18:40

Egyre népszerűbbek az online ügyintézési formák, a lakosság legnagyobb része, közel negyede a nyugdíjcélú megtakarítását is online platformon kezdené meg – derült ki egy friss kutatás eredményeiből. Erre az ügyféligényre reagálva az OTP Nyugdíjpénztár a már évek óta elérhető online befizetés, egyenleg lekérdezés és kapcsolattartáson túl lehetővé tette az online belépést is.

A személyes ügyintézés egyre inkább veszít népszerűségéből, ma már csak a magyarok 10%-a kötne nyugdíjpénztári szerződést személyesen, bankfiókon keresztül – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár 2022-es Pulzus kutatásának eredményeiből, amely arra is rávilágított, hogy az ügyfelek többsége egyre inkább az online ügyintézési formákat preferálja: a lakosság legnagyobb része (24%) legszívesebben már mindent online intézne – a tájékozódástól kezdve, a belépő nyilatkozat kitöltéséig. Az OTP Nyugdíjpénztár hamar felismerte az ügyfelek és közülük is a fiatalok egyre növekvő online ügyintézési igényeit, ezért megteremtette az online belépés lehetőségét. 

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy lekövessük, mire van a már meglévő és potenciális tagoknak szükségük, és ennek megfelelően naprakészen alakítsuk a szolgáltatásainkat, felületeinket – mondta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója, majd hozzátette:

azzal, hogy lehetővé tesszük a belépési nyilatkozat online kitöltését, még többeknek adjuk meg a lehetőséget arra, hogy belevágjanak a nyugdíjcélú megtakarításokba, hiszen ezzel gyorsan és egyszerűen érhetik el az időskori anyagi biztonságot. Elegendő egy laptop– meg persze internethozzáférés – és már néhány kattintással, akár a kanapén ülve is kitölthető a nyilatkozat.

De nem csak a Nyugdíjpénztár belépési nyilatkozatának kitöltése miatt éri meg az OTP Portálok oldalára regisztrálni. Ez a későbbiekben is hasznos felület: itt tekinthető meg az egyéni számlaegyenleg, forgalom, a személyes adatok, a kihasználható adó-visszatérítés összege, az elektronikus levelek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2023. február 3. 07:40
Sokszor találkozom ezzel a kijelentéssel, akár még közgazdász tollából is, de az első gondolatom min...
Holdblog  |  2023. február 3. 05:53
HOLD After Hours. Minősítünk minősítőket, célárakat, konténerhajókat, piacokat, férfiakat és nőket,...
MEDIA1  |  2023. február 2. 19:40
A Media1 információi szerint a korábbi bejelentéssel szemben a Magyarországon a TV2-n több mint egy...
MNB Intézet  |  2023. február 2. 10:52
A demográfiai trendek lassan, de biztosan rendezik át a társadalmi, gazdasági viszonyokat. Mik leszn...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?