29 °C Budapest
House, Office, Installing, Repairing, Repairman

Ez most a csalók legújabb trükkje: így csalnak ki pénzt kéményellenőrzés címén

2022. március 4. 11:28

A Budapesti Közművek részeként működő FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió az elmúlt időszakban számos visszaélést tapasztalt nevével, illetve tevékenységével kapcsolatban. A közmű kéményseprői részére az elmúlt hetekben több alkalommal érkezett jelzés, mely szerint illetéktelenek magukat a cég munkavállalójának, vagy alvállalkozójának kiadva, a FŐKÉTÜSZ nevében próbáltak megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzéseket elvégezni.

A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a FŐKÉTÜSZ felhívja a figyelmet, hogy szakembereik minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes, FŐKÉTÜSZ-ös igazolvánnyal, illetve megbízó levéllel rendelkeznek. Az arcképes  FŐKÉTÜSZ-igazolvány hiteles mintája a következő erre a linkre kattintva megtekinthető. További lényeges szakmai feltétele a kéményellenőrzési tevékenységnek egy nagyértékű FŐKÉTÜSZ tulajdonú eszköz és géppark rendelkezésre állása. Az ilyen eszközök nélkül megjelenő személyek vélhetően kétes minőségű szakmai tevékenységet képesek csak elvégezni.

Kiemelték, hogy a FŐKÉTÜSZ-nek nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, a kéményellenőrzéseket a szolgáltatás után minden esetben átutalással rendezhetik a cégek, intézmények.

A Budapesti Közművek részeként önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió a jogszabályi változások eredményeként 2021. május 1-től kizárólag jogi személyként működő vállalkozások, cégek, intézmények részére végzi a kötelező kéményellenőrzéseket. A lakossági ügyfelek számára végzendő kéményellenőrzéseket 2021. május 1-től a vonatkozó törvénymódosítások miatt a Katasztrófavédelem munkatársai látják el.

A FŐKÉTÜSZ ezúton kéri a vállalkozások és intézmények vezetőit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el a kéményseprő szolgáltatások megrendelése kapcsán, hiszen a nem jól működő készülékek életveszélyt okozhatnak. Fontos kiemelni, hogy a FŐKÉTÜSZ ügyfélkörét többek között olyan vállalkozások és intézmények képezik, melyek jelentős személyforgalommal, látogatói létszámmal rendelkeznek (pl. áruházak, közintézmények, sok telephelyes vállalkozások), a felelőtlen, kétes szakmaisággal elvégzett kéményellenőrzés tehát sokak biztonságát teszi kockára. A FŐKÉTÜSZ-höz az utóbbi időben számos bejelentés érkezett a társaság nevében más piaci szereplők által elvégzett szolgáltatás minőségével kapcsolatosan.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A megtévesztő megkeresések kockázatainak elkerülése érdekében javasolják ügyfeleink számára, hogy minden esetben tájékozódjanak a Társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06 1 999 0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. július 5. 10:40
A Media1 információi szerint Torkos Matild, az Index főmunkatársa betegszabadságról tért vissza, ami...
Holdblog  |  2022. július 5. 05:00
Csak az létezik, amit látunk? Ha az egyes befektetési eszközök jövőbeli hozamkilátásaira tekintünk,...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00