16 °C Budapest
House, Office, Installing, Repairing, Repairman

Ez most a csalók legújabb trükkje: így csalnak ki pénzt kéményellenőrzés címén

2022. március 4. 11:28

A Budapesti Közművek részeként működő FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió az elmúlt időszakban számos visszaélést tapasztalt nevével, illetve tevékenységével kapcsolatban. A közmű kéményseprői részére az elmúlt hetekben több alkalommal érkezett jelzés, mely szerint illetéktelenek magukat a cég munkavállalójának, vagy alvállalkozójának kiadva, a FŐKÉTÜSZ nevében próbáltak megtéveszteni ügyfeleket. A félrevezetett ügyfeleknél egyes, kéményseprői tevékenységet értékesítő vállalkozók ezen a módon igyekeztek kéményellenőrzéseket elvégezni.

A rosszhiszemű megtévesztések elkerülése érdekében a FŐKÉTÜSZ felhívja a figyelmet, hogy szakembereik minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes, FŐKÉTÜSZ-ös igazolvánnyal, illetve megbízó levéllel rendelkeznek. Az arcképes  FŐKÉTÜSZ-igazolvány hiteles mintája a következő erre a linkre kattintva megtekinthető. További lényeges szakmai feltétele a kéményellenőrzési tevékenységnek egy nagyértékű FŐKÉTÜSZ tulajdonú eszköz és géppark rendelkezésre állása. Az ilyen eszközök nélkül megjelenő személyek vélhetően kétes minőségű szakmai tevékenységet képesek csak elvégezni.

Kiemelték, hogy a FŐKÉTÜSZ-nek nincs egyetlen olyan szolgáltatása sem, amiért a helyszínen készpénzben kellene fizetni, a kéményellenőrzéseket a szolgáltatás után minden esetben átutalással rendezhetik a cégek, intézmények.

A Budapesti Közművek részeként önálló szakmai tevékenységet folytató FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divízió a jogszabályi változások eredményeként 2021. május 1-től kizárólag jogi személyként működő vállalkozások, cégek, intézmények részére végzi a kötelező kéményellenőrzéseket. A lakossági ügyfelek számára végzendő kéményellenőrzéseket 2021. május 1-től a vonatkozó törvénymódosítások miatt a Katasztrófavédelem munkatársai látják el.

A FŐKÉTÜSZ ezúton kéri a vállalkozások és intézmények vezetőit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el a kéményseprő szolgáltatások megrendelése kapcsán, hiszen a nem jól működő készülékek életveszélyt okozhatnak. Fontos kiemelni, hogy a FŐKÉTÜSZ ügyfélkörét többek között olyan vállalkozások és intézmények képezik, melyek jelentős személyforgalommal, látogatói létszámmal rendelkeznek (pl. áruházak, közintézmények, sok telephelyes vállalkozások), a felelőtlen, kétes szakmaisággal elvégzett kéményellenőrzés tehát sokak biztonságát teszi kockára. A FŐKÉTÜSZ-höz az utóbbi időben számos bejelentés érkezett a társaság nevében más piaci szereplők által elvégzett szolgáltatás minőségével kapcsolatosan.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megtévesztő megkeresések kockázatainak elkerülése érdekében javasolják ügyfeleink számára, hogy minden esetben tájékozódjanak a Társaság telefonos ügyfélszolgálatán (06 1 999 0664), illetve internetes oldalán (www.kemenysepro.hu).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 10:11
Miután Gáspár Győző 2022-ben hűségesküt tett a Fidesznek, 14 év idén ősztől, kihagyás után megint le...
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm