24 °C Budapest
table in blur pub or bar and restaurant at night party with bokeh light background

Óriási változás élesedett a SZÉP-kártyáknál: ez rengeteg ember pénzét érinti

2021. április 26. 11:28

Mostantól év végéig a SZÉP-kártyával rendelkező munkavállalók az összes elfogadóhelyen mindhárom zsebből fizethetnek. A döntés legfontosabb gyakorlati következménye, hogy a kártyabirtokosok a járvány miatt a szálláshely és a szabadidő zseben felhalmozódott összegeket könnyebben el tudják költeni, akár étkezésre, ételrendelésre is. Az OTP SZÉP kártya ügyfeleinek ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, az OTP Pénztárszolgáltató felkészítette elfogadóhelyeit az átállásra.

Az április 25-től hatályos kormányrendelet értelmében a kártyabirtokosok az OTP SZÉP kártya több mint 41 000 elfogadóhelyének bármelyikén, a kártya mindhárom zsebéről fizethetnek. A három zsebes elfogadás minden fizetési módon biztosított, vagyis a kártyaolvasó terminálok mellett online fizetés, telefonos fizetés, illetve előlegfizetés esetén is.

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó várakozásai szerint a változás új lendületet adhat a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeknek és turisztikai szolgáltatóknak. A jogszabályváltozásnak köszönhetően ugyanis, az OTP SZÉP kártyákon lévő mintegy 160 milliárd forintnyi összeg teljes egészében a rendelkezésükre áll, függetlenül attól, hogy melyik zseben van - írja közleményében a bank.

Az OTP SZÉP kártya 1,7 millió kártyabirtokosa 2020-ban 192 milliárd forintnyi juttatást költött el többek között a belföldi szállás- és vendéglátóhelyeken, ezzel kulcsfontosságú támogatást nyújtva a szektornak, valamint megerősítve az OTP SZÉP kártya szerepét, mint a magyar családok kikapcsolódásának nélkülözhetetlen eszköze.

„Az OTP SZÉP kártya egyik legelső szlogenje szerint a pihenés mindenkinek jár. Ez az elmúlt egy év után kiemelten igaz. Úgy gondolom, hogy a SZÉP-kártya legfontosabb küldetése, hogy a pihenésben, élményszerzésben támogassa az embereket. Ugyanakkor kibocsátóként azt is láttuk, hogy bizony a járvány alatt a szálláshely és a szabadidő zsebről sokkal nehezebb volt költeni, ezért itt jelentős összegek halmozódtak fel. Elsősorban ennek elköltésében segít az új szabályozás, ami év végéig megszűnteti a zsebek felhasználása közötti határokat. Ez nem csak a munkavállalóknak kedvező, de a nyitásra készülő összes vállalkozásnak is, hiszen így még hamarabb juthatnak bevételhez” – mondta el Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató vezérigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OTP SZÉP kártya folyamatosan fejleszti szolgáltatásait annak érdekében, hogy növelje kártyabirtokosai felhasználói élményét: a tavaly nyáron bevezetett új mobiltelefonos applikációban, valamint a megújult otpportalok.hu felületen most még könnyebb az egyenlegek követése, az elfogadóhelyek megtalálása, és az általános tájékozódás.

A SZÉP-kártya továbbra is a legkedvezőbb adózású juttatásnak számít a magyar piacon, hiszen a juttatás után 2021. június 30-ig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni a munkáltatóknak - írják a közlerményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?