20 °C Budapest
Ilyen még nem volt Magyarországon: már így is lehet bankszámlát nyitni

Ilyen még nem volt Magyarországon: már így is lehet bankszámlát nyitni

2017. július 20. 08:32

A mai napon lépett életbe az a jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy otthon, akár a kanapén ülve online is nyithatunk bankszámlát. Az MKB Banknál és a Gránit Banknál pedig már el is érhető ez a szolgáltatás.


Július 20-ától személyes megjelenés nélkül - videó chat funkcióval - is azonosíthatják a lakossági ügyfeleiket a bankok és így a szerződéskötés is megtörténhet. Az innovatív szolgáltatással Magyarországon először nyitható bankszámla okostelefonon, laptopon vagy asztali számítógépen, bankfiók felkeresése nélkül. A fejlesztés révén lényegesen leegyszerűsödhet a pénzügyek intézése és kényelmesebbé válhat a bankváltás. Az MKB Banknál a mai naptól elérhető ez a lehetőség, a Gránit Banknál pedig valamivel éjfél után már meg is nyitották az első számlát ezzel a megoldással.

Hogyan működik?

A mai naptól kezdve az MKB Bank 2 órán belül megnyitja a bankszámlát és azzal egyidejűleg elküldi azokat az azonosítókat, amelyekkel az ügyfelek hozzájuthatnak az MKB PAY-be virtualizált MasterCard bankkártyájukhoz és azt azonnal elkezdhetik használni. Amivel megszűnik a bankkártya kézhezvételéig tartó várakozási idő.  Az online számlanyitás során MKB Digit@ll számlacsomagot is igényelhetjük, amellyel a készpénzmentességgel 0 Ft-ra csökkenthető havi díjunk. Azonnali kártyavirtualizációval igényelt online számlanyitás esetén pedig az első ötezer ügyfélnek 5 000 forintot ír jóvá a bank a megnyitott számlán.

A Gránit Bank megoldása pedig a legmodernebb WebRTC kommunikációs technológiára épülve wifi és mobilhálózaton egyaránt jó minőségű titkosított kapcsolatot biztosít, amelynek biztonságát a bank külső és belső fejlesztő csapatai egyedi megoldásokkal is tovább erősítették.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bank elmondása szerint egy olyan egyedi technológia és módszertan került kifejlesztésre, amely az okmányvizsgálat és az ellenőrzés folyamatait a személyes azonosítással teszi egyenértékűvé. A GRÁNIT Bank által alkalmazott rendszer a jogszabályi követelményeknek való megfelelésen túl integrálja a videó-azonosítás terén eddig alkalmazott nemzetközi megoldásokat is. A VideóBank megújításával párhuzamosan a bank Hello Gránit csomagot vezetett be, utalva a csomag kedvezményeire és a számla megnyitás gyorsaságára.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?