Döbbenet: több mint 12 milliót sikkasztott egy postás

Döbbenet: több mint 12 milliót sikkasztott egy postás

2016. december 14. 19:00

Vádat emelt egy 27 éves postásnő ellen a Békéscsabai Járási Ügyészség , mert életbiztosításokból sikkasztott el pénzt az egyik békéscsabai postán.

A postásnő 2010-ben kezdett az egyik békéscsabai postafiókban ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozni. Feladatkörébe tartozott a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. biztosításainak értékesítése és az ezzel kapcsolatos betét- és pénzkezelés is.

A vádlott 2013 májusa és 2014 augusztusa között négy sértett életbiztosításából sikkasztott el több mint 12,5 millió forintot.

A pénzhez valótlan tartalmú rész-visszavásárlási nyomtatványok és kiadási pénztárbizonylatok kiállításával és felhasználásával jutott hozzá. Volt olyan sértett, akinek öt életbiztosítási kötvényének terhére 28 alkalommal összesen csaknem hatmillió forintot vett fel.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a nőt sikkasztás és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben pénzbüntetést, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá a vádlott vagyonának terhére 11,7 millió forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?