Ez a mobilvírus csapolja most a bankszámlákat

Ez a mobilvírus csapolja most a bankszámlákat

2016. november 7. 15:01

Egy új androidos, mobilbankokat és közösségi média appokat támadó vírusra hívják fel a figyelmet kiberbiztonsági szakértők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

94 különböző pénzügyi mobilapp belépési adatait képes ellopni egy újonnan felfedezett vírus - hívják fel a figyelmet a Fortinet kiberbiztonsági szakértői. A szoftver Flash Playernek álcázva magát kéri a telepítését. Ha ez megtörtént, az app a megnyitása után egy hamis Google Play oldalon kér engedélyeket az alkalmazás.

KATTINTS! Új módszerrel fosztják ki a bankkártyákat: te biztonságban vagy?

Mindezek után ha valaki a fertőzött telefonon megnyit egyet a 94 pénzügyi és közösségi média app közül (mint pl. az ING Direct, a Citi mobilbankja, vagy a PayPal) akkor a vírus egy az eredetihez hasonló, de másolt felületen kéri be a belépési adatokat.

A vírus a Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, Snapchat appokat is megfertőzi, ezeken belül egy kis felugró ablakban kéri a felhasználó fizetési adatait. Ráadásul az SMS-kommunikációt is képes lehallgatni a vírus, így a kétfaktoros azonosítási eljárást (pl. sms-kód+jelszó) is meg tudja kerülni.

A Fortinet tanácsa szerint a beállításokban el lehet venni az app adminisztrációs jogait, ezután pedig törölni lehet a hamis Flash Playert.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?