Pénzügyeiről vallott Gesztesi Károly: ebből futja 100 milliós házra

Pénzügyeiről vallott Gesztesi Károly: ebből futja 100 milliós házra

2016. augusztus 14. 15:13

Gesztesiről az utóbbi hónapokban szinte csak negatív dolgokat lehetett olvasni, többek között azt is, hogy a színésznek komoly anyagi problémái vannak. Most elmondta, mi az igazság.

Az elmúlt hónapokban többször is lehetett hallani, hogy anyagi gondokkal küzd Gesztesi Károly. A színész ezeket a pletykákat cáfolta a BEST magazinnak adott interjújában, sőt nyíltan beszélt az anyagi helyzetéről is.

Ha Magyarország vezető színészének 30 év munka, számtalan film- ás színházi szerep, szinkronizálás utána 53 évesen nincs annyi tartalék pénze, hogy az ne csak a megélhetését biztosítsa, hanem akár 20 évig is kitartson, sőt a gyerekeinek is bőségesen jusson belőle, akkor valamit nagyon rosszul csinált, és megette a fene" 

- mondta Gesztesi. Hozzátette: nem szokott hivalkodni, dicsekedni, mert látja, és tudja, nagy a szegénység az országban, és csak kevesek privilégiuma a megélhetés, a jólét. 

A színésznek elmondása szerint nincs oka panaszra,100 milliós házban él, a színészet mellett ifjú kora óta mindig voltak különféle vállalkozásai is. "De semmit nem adnak ingyen, gyerekkorom óta én minden fillérért keményen megdolgoztam" - mondta a BEST-nek Gesztesi, aki egyébként a híresztelésekkel ellentétben mégsem hagy fel a színészettel.

Munka, szorgalom és takarékosság

Gesztesi nagyon szegény családból jött, és már nyolc éves korában dolgozott. Hozzá hasonlóan a gazdag emberek többsége azt a véleményt osztja, hogy nagyon sok munka, szorgalom és takarékosság kell a sikerhez.

KATTINTS! Ezért vagy képtelen spórolni: 10 dolog, amit felejts el

A megtakarításhoz viszont igen nagy pénzügyi tudatosságra van szükség, és jól megalapozott pénzügyi döntésekre. Mert bizony nem egyszerű választani a befektetési termékek között sem: az elérhető hozam, és a futamidő kiválasztása sem annyira egyszerű, mint ahogy elsőre gondolná az ember.

A legnépszerűbb

A bankbetétek a legismertebb és legnépszerűbb megtakarítási formák, annak ellenére, hogy alacsony kamatozásúak. Az átlagos kamatláb ugyan már 1 százalék alatt van, egyes pénzintézetek viszont még mindig kínálnak kiugró ajánlatokat. Ezekre érdemes vadászni. A betétek egyébként nemcsak a kamat miatt jók, sokan a pénzük beosztására használják fel, mivel netbankon keresztül ingyenesen leköthetők és feltörhetők.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A feltörekvő

A lakossági állampapírok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A féléves és egy éves változatok egyébként a bankbetét helyett vagy mellett is kiváló alternatívát jelentenek. A Prémium vagy a Bónusz Magyar Államkötvényt akkor érdemes megvásárolni, ha hosszabb távú megtakarítást szeretnénk, ezek ugyanis 3 és 5, illetve 4, 6 és 10 éves futamidőre elérhetők.

Ami mindig jól jön

Lakásra előbb-utóbb költeni kell, ha nem is feltétlenül újat szeretnénk venni, időnként a régire is áldozni kell. Egy felújítás viszont több millió forintot is felemészthet. Pont ezér olyan népszerű megtakarítási forma a lakástakarék pénztár: a befizetett összegeink után 30 százalékos állami jóváírást kapunk.

A nyugdíjas évekre

Magyarországon három nyugdíjcélú megtakarítás közül választhatunk: nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár és nyugdíj elő-takarékossági számla. Ebben a három termékben az a közös, hogy 20 százalékos adójóváírást biztosít a befizetett összegek után, ami a hozamainkat növeli.

KATTINTS! Ez lehet a magyar nyugdíjasok veszte: totális összeomlás jön

A nyugdíjcélú megtakarítás egyébként mindenképpen hosszabb távú elköteleződést jelent, mivel csak nyugdíjba vonuláskor kapjuk meg a termékek által biztosított összes előnyt. A három termék között az a legfontosabb eltérés, hogy milyen mértékben kell befektetési döntéseket hoznunk.

Van még mit kiaknázni

Egyre többen fedezik fel maguknak a befektetési alapokat, ezek ugyanis akár kis összegtől megvásárolhatók, mégis sokféle befektetést ötvöznek. A legbiztonságosabbak a pénzpiaci alapok, igaz, jellemzően ezeknek a legalacsonyabb a hozama is. A kötvényalapok ugyan az elmúlt időszakban jól hoztak, viszont emelkedő hozamkörnyezetben akár veszteséget is elkönyvelhetünk rajtuk. A részvényalapot viszont kizárólag hosszútávú befektetésnek szabad vásárolni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 19:44
Starcz Ákos vezérigazgató megkeresésünkre azt mondta, szerinte ez nem kirívó egy ekkora szervezetben...
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?