11 °C Budapest

Pénzügyeiről vallott Gesztesi Károly: ebből futja 100 milliós házra

2016. augusztus 14. 15:13

Gesztesiről az utóbbi hónapokban szinte csak negatív dolgokat lehetett olvasni, többek között azt is, hogy a színésznek komoly anyagi problémái vannak. Most elmondta, mi az igazság.

Az elmúlt hónapokban többször is lehetett hallani, hogy anyagi gondokkal küzd Gesztesi Károly. A színész ezeket a pletykákat cáfolta a BEST magazinnak adott interjújában, sőt nyíltan beszélt az anyagi helyzetéről is.

Ha Magyarország vezető színészének 30 év munka, számtalan film- ás színházi szerep, szinkronizálás utána 53 évesen nincs annyi tartalék pénze, hogy az ne csak a megélhetését biztosítsa, hanem akár 20 évig is kitartson, sőt a gyerekeinek is bőségesen jusson belőle, akkor valamit nagyon rosszul csinált, és megette a fene" 

- mondta Gesztesi. Hozzátette: nem szokott hivalkodni, dicsekedni, mert látja, és tudja, nagy a szegénység az országban, és csak kevesek privilégiuma a megélhetés, a jólét. 

A színésznek elmondása szerint nincs oka panaszra,100 milliós házban él, a színészet mellett ifjú kora óta mindig voltak különféle vállalkozásai is. "De semmit nem adnak ingyen, gyerekkorom óta én minden fillérért keményen megdolgoztam" - mondta a BEST-nek Gesztesi, aki egyébként a híresztelésekkel ellentétben mégsem hagy fel a színészettel.

Munka, szorgalom és takarékosság

Gesztesi nagyon szegény családból jött, és már nyolc éves korában dolgozott. Hozzá hasonlóan a gazdag emberek többsége azt a véleményt osztja, hogy nagyon sok munka, szorgalom és takarékosság kell a sikerhez.

KATTINTS! Ezért vagy képtelen spórolni: 10 dolog, amit felejts el

A megtakarításhoz viszont igen nagy pénzügyi tudatosságra van szükség, és jól megalapozott pénzügyi döntésekre. Mert bizony nem egyszerű választani a befektetési termékek között sem: az elérhető hozam, és a futamidő kiválasztása sem annyira egyszerű, mint ahogy elsőre gondolná az ember.

A legnépszerűbb

A bankbetétek a legismertebb és legnépszerűbb megtakarítási formák, annak ellenére, hogy alacsony kamatozásúak. Az átlagos kamatláb ugyan már 1 százalék alatt van, egyes pénzintézetek viszont még mindig kínálnak kiugró ajánlatokat. Ezekre érdemes vadászni. A betétek egyébként nemcsak a kamat miatt jók, sokan a pénzük beosztására használják fel, mivel netbankon keresztül ingyenesen leköthetők és feltörhetők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A feltörekvő

A lakossági állampapírok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A féléves és egy éves változatok egyébként a bankbetét helyett vagy mellett is kiváló alternatívát jelentenek. A Prémium vagy a Bónusz Magyar Államkötvényt akkor érdemes megvásárolni, ha hosszabb távú megtakarítást szeretnénk, ezek ugyanis 3 és 5, illetve 4, 6 és 10 éves futamidőre elérhetők.

Ami mindig jól jön

Lakásra előbb-utóbb költeni kell, ha nem is feltétlenül újat szeretnénk venni, időnként a régire is áldozni kell. Egy felújítás viszont több millió forintot is felemészthet. Pont ezér olyan népszerű megtakarítási forma a lakástakarék pénztár: a befizetett összegeink után 30 százalékos állami jóváírást kapunk.

A nyugdíjas évekre

Magyarországon három nyugdíjcélú megtakarítás közül választhatunk: nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár és nyugdíj elő-takarékossági számla. Ebben a három termékben az a közös, hogy 20 százalékos adójóváírást biztosít a befizetett összegek után, ami a hozamainkat növeli.

KATTINTS! Ez lehet a magyar nyugdíjasok veszte: totális összeomlás jön

A nyugdíjcélú megtakarítás egyébként mindenképpen hosszabb távú elköteleződést jelent, mivel csak nyugdíjba vonuláskor kapjuk meg a termékek által biztosított összes előnyt. A három termék között az a legfontosabb eltérés, hogy milyen mértékben kell befektetési döntéseket hoznunk.

Van még mit kiaknázni

Egyre többen fedezik fel maguknak a befektetési alapokat, ezek ugyanis akár kis összegtől megvásárolhatók, mégis sokféle befektetést ötvöznek. A legbiztonságosabbak a pénzpiaci alapok, igaz, jellemzően ezeknek a legalacsonyabb a hozama is. A kötvényalapok ugyan az elmúlt időszakban jól hoztak, viszont emelkedő hozamkörnyezetben akár veszteséget is elkönyvelhetünk rajtuk. A részvényalapot viszont kizárólag hosszútávú befektetésnek szabad vásárolni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
MEDIA1  |  2024. április 22. 19:58
Megvan, kik ülnek be a megújuló X-Faktor zsűrijébe idén.
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem