Pénzügyeiről vallott Gesztesi Károly: ebből futja 100 milliós házra

2016. augusztus 14. 15:13

Gesztesiről az utóbbi hónapokban szinte csak negatív dolgokat lehetett olvasni, többek között azt is, hogy a színésznek komoly anyagi problémái vannak. Most elmondta, mi az igazság.

Az elmúlt hónapokban többször is lehetett hallani, hogy anyagi gondokkal küzd Gesztesi Károly. A színész ezeket a pletykákat cáfolta a BEST magazinnak adott interjújában, sőt nyíltan beszélt az anyagi helyzetéről is.

Ha Magyarország vezető színészének 30 év munka, számtalan film- ás színházi szerep, szinkronizálás utána 53 évesen nincs annyi tartalék pénze, hogy az ne csak a megélhetését biztosítsa, hanem akár 20 évig is kitartson, sőt a gyerekeinek is bőségesen jusson belőle, akkor valamit nagyon rosszul csinált, és megette a fene" 

- mondta Gesztesi. Hozzátette: nem szokott hivalkodni, dicsekedni, mert látja, és tudja, nagy a szegénység az országban, és csak kevesek privilégiuma a megélhetés, a jólét. 

A színésznek elmondása szerint nincs oka panaszra,100 milliós házban él, a színészet mellett ifjú kora óta mindig voltak különféle vállalkozásai is. "De semmit nem adnak ingyen, gyerekkorom óta én minden fillérért keményen megdolgoztam" - mondta a BEST-nek Gesztesi, aki egyébként a híresztelésekkel ellentétben mégsem hagy fel a színészettel.

Munka, szorgalom és takarékosság

Gesztesi nagyon szegény családból jött, és már nyolc éves korában dolgozott. Hozzá hasonlóan a gazdag emberek többsége azt a véleményt osztja, hogy nagyon sok munka, szorgalom és takarékosság kell a sikerhez.

KATTINTS! Ezért vagy képtelen spórolni: 10 dolog, amit felejts el

A megtakarításhoz viszont igen nagy pénzügyi tudatosságra van szükség, és jól megalapozott pénzügyi döntésekre. Mert bizony nem egyszerű választani a befektetési termékek között sem: az elérhető hozam, és a futamidő kiválasztása sem annyira egyszerű, mint ahogy elsőre gondolná az ember.

A legnépszerűbb

A bankbetétek a legismertebb és legnépszerűbb megtakarítási formák, annak ellenére, hogy alacsony kamatozásúak. Az átlagos kamatláb ugyan már 1 százalék alatt van, egyes pénzintézetek viszont még mindig kínálnak kiugró ajánlatokat. Ezekre érdemes vadászni. A betétek egyébként nemcsak a kamat miatt jók, sokan a pénzük beosztására használják fel, mivel netbankon keresztül ingyenesen leköthetők és feltörhetők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A feltörekvő

A lakossági állampapírok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A féléves és egy éves változatok egyébként a bankbetét helyett vagy mellett is kiváló alternatívát jelentenek. A Prémium vagy a Bónusz Magyar Államkötvényt akkor érdemes megvásárolni, ha hosszabb távú megtakarítást szeretnénk, ezek ugyanis 3 és 5, illetve 4, 6 és 10 éves futamidőre elérhetők.

Ami mindig jól jön

Lakásra előbb-utóbb költeni kell, ha nem is feltétlenül újat szeretnénk venni, időnként a régire is áldozni kell. Egy felújítás viszont több millió forintot is felemészthet. Pont ezér olyan népszerű megtakarítási forma a lakástakarék pénztár: a befizetett összegeink után 30 százalékos állami jóváírást kapunk.

A nyugdíjas évekre

Magyarországon három nyugdíjcélú megtakarítás közül választhatunk: nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár és nyugdíj elő-takarékossági számla. Ebben a három termékben az a közös, hogy 20 százalékos adójóváírást biztosít a befizetett összegek után, ami a hozamainkat növeli.

KATTINTS! Ez lehet a magyar nyugdíjasok veszte: totális összeomlás jön

A nyugdíjcélú megtakarítás egyébként mindenképpen hosszabb távú elköteleződést jelent, mivel csak nyugdíjba vonuláskor kapjuk meg a termékek által biztosított összes előnyt. A három termék között az a legfontosabb eltérés, hogy milyen mértékben kell befektetési döntéseket hoznunk.

Van még mit kiaknázni

Egyre többen fedezik fel maguknak a befektetési alapokat, ezek ugyanis akár kis összegtől megvásárolhatók, mégis sokféle befektetést ötvöznek. A legbiztonságosabbak a pénzpiaci alapok, igaz, jellemzően ezeknek a legalacsonyabb a hozama is. A kötvényalapok ugyan az elmúlt időszakban jól hoztak, viszont emelkedő hozamkörnyezetben akár veszteséget is elkönyvelhetünk rajtuk. A részvényalapot viszont kizárólag hosszútávú befektetésnek szabad vásárolni.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. május 25. 18:23
Kilencéves lett az Összkép. Köszönjük 18 ezer olvasónknak, hogy az előző születésnapunk óta időt for...
MEDIA1  |  2024. május 25. 14:51
A kormánypárti Mediaworks / KESMA megyei napilapja éppen akkor tette ingyenessé a Magyar Pétert lejá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem