Állampapír befektetések a Postán, ingyenes számlavezetéssel * (x)

Pénzcentrum
2016. június 20. 05:00

Kiemelkedő hozam és biztonság: Kincstári Takarékjegy Plusz

A Magyar Posta Befektetési Zrt. egyik legfontosabb célja, hogy Ügyfeleinek versenyképes hozamot biztosítson, ugyanakkor megbízható megtakarítási és befektetési lehetőségeket kínáljon.

Az a véleményem, hogy a legbiztonságosabb, rövid távú befektetések között nincs még egy olyan tőkepiaci termék, mint a Kincstári Takarékjegy Plusz. Ez a termék hozama és biztonságos működése okán is kiemelkedő - hangsúlyozta Kadocsa Balázs, a Magyar Posta Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese.
A Kincstári Takarékjegy Plusz évi 2,25%-os hozamot (EHM: 2,25%**) kínál egy olyan piaci környezetben, ahol a betéti kamatok átlagosan 1% körül alakulnak.
Rövid, 1 éves futamideje során bármikor visszaváltható: a 3. hónap végéig névértéken, a 4. hónap első napjától - a névértéken felül - a Nyilvános ajánlattételben meghatározott időarányos kamat kifizetésével.

Állampapír lévén a tőke és kamat lejáratkori megfizetésére a kibocsátó, vagyis a Magyar Állam kötelezettséget vállal. Mivel más rövid távú befektetés mögött általában nem áll ilyen stabil pénzügyi szereplő, az állampapíroknál - köztük
a Kincstári Takarékjegy Plusznál - biztonságosabb megtakarítás nem található a piacon. Az általuk elért hozam nem csupán biztosított, de ezen befektetésekhez adott esetben adó- és járulékkedvezmények is kapcsolódhatnak, ugyanis az utánuk járó kamatjövedelem mentes az eho (egészségügyi hozzájárulás) megfizetése alól***.

Az állampapírok előnyeit már a Magyar Posta Befektetési Zrt. Ügyfelei is felismerték: a Postán értékesített termékek közül ezek a legnépszerűbbek, csak az 1 éves Kincstári Takarékjegy Pluszba már több mint 40 000-en fektettek be.

A Kincstári Takarékjegy Plusz országszerte több száz postahelyen könnyedén megvásárolható - 188 postahelyen akár szombaton is -, valamint már az interneten keresztül, az e-Befektetési szolgáltatás igénybevételével is.

További információk a termékekről itt olvashatóak: Állampapír befektetések 

* Számlavezetési díjkedvezmény a számlanyitás hónapjában és az azt követő 12 hónapban azon Ügyfelek részére, akik Összevont Értékpapírszámlát nyitnak 2016. 06. 01 - 2016. 07. 30. között, és a havi rendszeres számlakivonat küldését elektronikus módon kérik.

** A Kincstári Takarékjegy Plusznál feltüntetett hozam a 2016. június 14-i sorozat hozamát tükrözi.

*** Ha a Kincstári Takarékjegy Pluszt Posta Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) helyezi el, és a számlát a gyűjtőévet követő 3 éven belül megszünteti, úgy egészségügyi hozzájárulás (eho) fizetési kötelezettsége keletkezik.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt, kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit. 

Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.

A Kincstári Takarékjegy Plusz nem papíralapú, dematerializált értékpapírként, hetente új sorozatként kerül kibocsátásra. Feltételeit a kibocsátás első munkanapját megelőző 3 munkanappal hozza nyilvánosságra a Kibocsátó, a Magyar Állam, az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) útján. Az állampapírok Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó Magyar Posta Befektetési Zrt. honlapján, a www.postamegtakaritas.hu weboldalon, az értékesítésbe bevont postahelyeken, az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) és a www.kozzetetelek.hu honlapon.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. október 3. 00:36
Az elmúlt 12 hónapban kiemelkedő nézettségi eredményeket ért el a TV2. Ez többek között annak köszön...
Kiszámoló  |  2023. október 2. 14:47
Most olvastam egy cikket egy fagylaltgyártó vállalkozásról, amelyik beleesett abba a hibába, amibe s...
MNB Intézet  |  2023. október 2. 13:38
Digital ecosystems are often concentrated around specific geographic areas where they form a bubble...
Bankmonitor  |  2023. október 2. 08:51
Mi lehet jobb az ingyenesnél? Semmi, vághatnánk rá egyből, az élet azonban néha bonyolultabb. A jogs...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM