4 °C Budapest

Állampapír befektetések a Postán, ingyenes számlavezetéssel * (x)

Pénzcentrum
2016. június 20. 05:00

Kiemelkedő hozam és biztonság: Kincstári Takarékjegy Plusz

A Magyar Posta Befektetési Zrt. egyik legfontosabb célja, hogy Ügyfeleinek versenyképes hozamot biztosítson, ugyanakkor megbízható megtakarítási és befektetési lehetőségeket kínáljon.

Az a véleményem, hogy a legbiztonságosabb, rövid távú befektetések között nincs még egy olyan tőkepiaci termék, mint a Kincstári Takarékjegy Plusz. Ez a termék hozama és biztonságos működése okán is kiemelkedő - hangsúlyozta Kadocsa Balázs, a Magyar Posta Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese.
A Kincstári Takarékjegy Plusz évi 2,25%-os hozamot (EHM: 2,25%**) kínál egy olyan piaci környezetben, ahol a betéti kamatok átlagosan 1% körül alakulnak.
Rövid, 1 éves futamideje során bármikor visszaváltható: a 3. hónap végéig névértéken, a 4. hónap első napjától - a névértéken felül - a Nyilvános ajánlattételben meghatározott időarányos kamat kifizetésével.

Állampapír lévén a tőke és kamat lejáratkori megfizetésére a kibocsátó, vagyis a Magyar Állam kötelezettséget vállal. Mivel más rövid távú befektetés mögött általában nem áll ilyen stabil pénzügyi szereplő, az állampapíroknál - köztük
a Kincstári Takarékjegy Plusznál - biztonságosabb megtakarítás nem található a piacon. Az általuk elért hozam nem csupán biztosított, de ezen befektetésekhez adott esetben adó- és járulékkedvezmények is kapcsolódhatnak, ugyanis az utánuk járó kamatjövedelem mentes az eho (egészségügyi hozzájárulás) megfizetése alól***.

Az állampapírok előnyeit már a Magyar Posta Befektetési Zrt. Ügyfelei is felismerték: a Postán értékesített termékek közül ezek a legnépszerűbbek, csak az 1 éves Kincstári Takarékjegy Pluszba már több mint 40 000-en fektettek be.

A Kincstári Takarékjegy Plusz országszerte több száz postahelyen könnyedén megvásárolható - 188 postahelyen akár szombaton is -, valamint már az interneten keresztül, az e-Befektetési szolgáltatás igénybevételével is.

További információk a termékekről itt olvashatóak: Állampapír befektetések 

* Számlavezetési díjkedvezmény a számlanyitás hónapjában és az azt követő 12 hónapban azon Ügyfelek részére, akik Összevont Értékpapírszámlát nyitnak 2016. 06. 01 - 2016. 07. 30. között, és a havi rendszeres számlakivonat küldését elektronikus módon kérik.

** A Kincstári Takarékjegy Plusznál feltüntetett hozam a 2016. június 14-i sorozat hozamát tükrözi.

*** Ha a Kincstári Takarékjegy Pluszt Posta Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) helyezi el, és a számlát a gyűjtőévet követő 3 éven belül megszünteti, úgy egészségügyi hozzájárulás (eho) fizetési kötelezettsége keletkezik.

Jelen tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A tájékoztatás nem teljes körű. Befektetési döntései meghozatala előtt, kérjük, figyelmesen tanulmányozza át a további feltételeket és részleteket tartalmazó dokumentumokat, valamint a Magyar Posta Befektetési Zrt. Üzletszabályzatát, Díjjegyzékét és vonatkozó Hirdetményeit. 

Javasoljuk, hogy befektetési döntése előtt körültekintően mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatait, díjait és a befektetésből származó esetleges károkat.

A Kincstári Takarékjegy Plusz nem papíralapú, dematerializált értékpapírként, hetente új sorozatként kerül kibocsátásra. Feltételeit a kibocsátás első munkanapját megelőző 3 munkanappal hozza nyilvánosságra a Kibocsátó, a Magyar Állam, az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) útján. Az állampapírok Ismertetője és az adott értékpapír-sorozatra vonatkozó Nyilvános ajánlattétel elérhető a forgalmazó Magyar Posta Befektetési Zrt. honlapján, a www.postamegtakaritas.hu weboldalon, az értékesítésbe bevont postahelyeken, az ÁKK Zrt. honlapján (www.akk.hu és www.allampapir.hu) és a www.kozzetetelek.hu honlapon.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 16. 19:55
Garázdaság mellett immáron még egy tényállás miatt folyik büntetőeljárás a Telex és a Gulyáságyú Méd...
Bankmonitor  |  2024. április 16. 12:05
Az otthonfelújítási támogatás részletszabályai még nem ismertek, egy sor fontos dolgot nem tudunk a...
Holdblog  |  2024. április 16. 06:03
A tavalyi lengyel politikai fordulat a Donald Tusk vezette koalíció kormányra kerülése az ország gaz...
MNB Intézet  |  2024. április 15. 11:07
Sokan meglepődnek azon, hogy az USA-ban nem a hard landing forgatókönyv látszik megvalósulni. Valójá...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm