29 °C Budapest
Ide tedd a pénzed, ha nem akarod, hogy elmarcsikázzák

Ide tedd a pénzed, ha nem akarod, hogy elmarcsikázzák

2015. szeptember 16. 16:30

Bankbetét, ilyen alacsony kamatkörnyezetben? Marcsika? Na ne! Akkor mégis hova tegyem most a pénzem? A Pénzcentrum mutatja a lehetőségeket.

Felmérések is igazolják, hogy sok magyar családnál még mindig a párnaciha vagy a befőttesüveg, tehát a készpénz az első számú megtakarítási eszköz. Pedig van ennél jobb megoldás is: az egyszerűbb bankbetétektől, a lakástakarékon és TBSZ-en át a magasabb hozamot kínáló befektetési termékekig igen széles a paletta.

Sokan persze ódzkodnak a bonyolultabb termékektől, pedig ma már nemcsak a legegyszerűbb banki megtakarítási konstrukciókat, hanem akár az állampapírokat, kötvényeket vagy befektetési alapokat is sokkal könnyebb megvásárolni és nem utolsó sorban kezelni. Olykor ehhez már ki sem kell mozdulnunk otthonról, a karosszékből ülve is pillanatok alatt átcsoportosíthatjuk, újra kötetjük, vagy akár fel is törhetjük ily módon félre tett pénzünket.

Az persze élethelyzetenként változó, és természetesen számos tényezőtől függ, hogy melyik megtakarítási termék a legjobb választás. A konkrét megtakarítási lehetőség kiválasztásához elengedhetetlen például tisztában lennünk pénzügyi helyzetünkkel, befektetési szokásainkkal, kockázatviselési hajlandóságunkkal, illetve megtakarításunk konkrét céljaival is.

Éppen ezért a Pénzcentrum a jövő héten a megtakarításokra fókuszál: foglalkozunk majd azzal, hogyan érdemes ma megtakarításainkhoz pénzügyi szolgáltatót választani. Megmutatjuk, milyen lehetősége van a megtakarítóknak a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben a brókerbotrányok után. A konkrét termékeknél kitérünk majd az állampapírokra, a befektetési alapokra és egyéb kiemelt hozammal kecsegtető, de biztonságosnak tekinthető megtakarítási termékekre is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kérdésed van a különböző megtakarítási formákkal kapcsolatban? Kíváncsi vagy, mibe fektesd a nehezen összespórolt pénzed? Írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Tematikus hetünk utolsó cikkében a TakarékBank szakértői válaszolnak a legérdekesebb olvasói levelekre.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 13:54
Jubileumához érkezik a közmédia komolyzenei rádiója.
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?