Mindenki nyugodjon meg, kifizetik a nyugdíjpénzeket

Mindenki nyugodjon meg, kifizetik a nyugdíjpénzeket

Pénzcentrum
2014. szeptember 18. 18:59

A pénzmosás elleni törvény rendelkezései felkavarták az állóvizet a nyugdíjpénztáraknál. Sokan félreértelmezhették az elmúlt napok híreit, közleményeit és úgy tudjuk, hogy több nyugdíjpénztárnál is pánikszerűen reagáltak a tagok. Szeretnénk hangsúlyozni: szó sincs arról, hogy a tagok pénze eltűnne a számláról. Öntsünk tehát tiszta vizet a pohárba.

A törvény szerint december 31-ig minden önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári tagnak személyesen kell azonosítania magát saját pénztáránál, különben 2015. január 1-jét követően nem teljesíthetőek a nyugdíjpénztári kifizetések.

Azok az egészségpénztári tagok, akik nem azonosítják magukat a megadott határidőig, nem tudnak majd fizetni egészségkártyájukkal és a számlájukat is zárolják. Bár elég komolyan hangzik, de az egyszerű, pár perces azonosítás mindössze csak a tagok védelmét szolgálja: szó sincs arról, hogy a nyugdíjpénztárban elhelyezett vagyon elveszne vagy bárki rátenyerelne.

Az eljárás során az érvényes iratok (személyi igazolvány/jogosítvány/útlevél és lakcímkártya) személyes bemutatására van csupán szükség. Mivel az év vége felé torlódások várhatóak a pénztáraknál amiatt, hogy a tagok többsége az utolsó napokra hagyja a beazonosítást, ezért ezt elkerülvén bölcs lépés lehet minél hamarabb túl lenni ezen a pár perces folyamaton.

Az első féléves adatok szerint jelenleg több mint egymillió önkéntes nyugdíjpénztári tag van Magyarországon, míg az új belépők száma kétezer fővel nőtt idén az első félévben 2013 egészéhez képest.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az MNB legfrissebb adatai alapján az önkéntes nyugdíjpénztárak tagdíjbevétele 2013-ban 76 milliárd forint volt, ami 1 milliárd forinttal jelent jobb eredményt a 2012-es adatokhoz képest.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?